Connect with us

Bar

Ukrali Pežo 308 pa se vratili u Sutomore i obili kuću iz koje su odnijeli pištolj, telefone, nakit i pare!

Published

on

Barska policija uhapsila je Z.P. (43) i Đ.P. (55) iz Srbije zbog sumnje da su izvršili sedam krivičnih djela!

Iz Uprave policije saopšteno je da su Z.P. i Đ.P. osumnjičeni da su, na štetu više osoba iz Bara, Budve, Podgorice i Sutomora, izvršili dvije teške krađe, jednu krađu i krivično djelo teška krađa u pokušaju, kao i krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje. Sumnja se da su Z.P. i Đ.P, koristeći nepažnju oštećenog, iz hodnika kuće u Budvi ukrali ključeve od auta i lična dokumenta.

Iz policije su rekli da su Z.P. i Đ.P. nakon toga iz garaže ukrali vozilo marke Pežo 308 i udaljili se u pravcu Bara.

Istog dana su te osobe u blizini auto servisa pronašle vozilo iste marke, koje je bilo havarisano, i sa njega ukrali registarske oznake koje su montirali na vozilo koje su prvobitno ukrali“, saopštili su iz UP i dodaje da su narednog dana osumnjičeni došli u Podgoricu i pokušali da obiju jednu garaže, kada ih je primijetila vlasnica kuće.

Iz policije su rekli da su se Z.P. i Đ.P. nakon toga udaljili u nepoznatom pravcu.

Z.P. i Đ.P. su se istog dana vratili u Sutomore i, kako se sumnja, provalili u kuću upotrebom podesnog sredstva, odakle su ukrali pištolj, četiri mobilna telefona, televizor, zlatni nakit, bižuteriju, muške i ženske torbice i 500 eura“, kaže se u saopštenju.

Policija je pronašla vozilo, pištolj i dio ukradenih predmeta koji su vraćeni vlasnicima.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, po čijem nalogu su Z.P. i Đ.P. uhapšeni“, rekli su iz policije.

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.