Connect with us

Novosti

Đorđije Pavićević: Želio bih da, i kao starac, gledam veliki Mornar u Topolici

Published

on

Predsjednik Mornara Barsko zlato i predsjedništva ABA lige Đorđije Pavićević dao je intervju za Radio Bar, koji prenosimo integralno:


RB/BI:
 Neće Vam biti lako u „fotelji“ čelnog čovjeka ABA lige. Koji će biti vaši najvažniji zadaci?

Pavićević: Moj zadatak, naravno, zajedno sa rukovodstvom ABA lige i našom kancelarijom, jeste da regionalno takmičenje dovedemo na nivo kojem svi težimo. Prvo, da uspješno obavimo preoblikovanje iz j.t.d. u d.o.o. i drugo, da vratimo povjerenje u organe ABA lige, jer ćemo prema svima biti apsolutno isti, dakle, rukovodićemo se istim aršinima, kao i da se vrati uzajamno povjerenje između klubova. Mi ćemo, iz kancelarije ABA lige, biti pokretači svih promjena, ali uvjeren sam da će nam u tome pomoći i svi klubovi, posebno oni vodeći, jer je jaka, i organizaciono i igrački, ABA liga, prevashodni interes svih nas. Računam da bih mogao da budem taj kohezioni faktor, pored ostalog, i zbog toga što sam u korektnim odnosima sa svim bitnim ljudima ABA lige i klubova. Svi mogu da budu relaksirani jer je sigurno da neće biti privilegovanih i da će, da ponovim, kriterijumi biti isti prema svima. Rješavaćemo probleme jedan po jedan, sve u cilju da se sve unaprijed zna, da sve bude transparentno i da svi znaju, u svakom trenutku, šta im valja raditi. Ko se ne bude držao unaprijed donijetih pravila, jednakih za sve, biće sankcionisan i od sudija i od delegata i od komesara i od direktora i od sportskog direktora.

RB/BI: Za predstojeću sezonu spremili ste, za sada, sedam pojačanja. Mornar Barsko zlato imaće jednu od najmlađih i najtalentovanijih ekipa u ABA ligi. Posljednje pojačanje je krilni centar Cedevita Olimpije Luka Ščuka, pa Mornar trenutno ima dvanaest igrača u rosteru. Tu su starosjedioci Nemanja VranješVladimir MihailovićMilija MikovićBalša Živanović i Gligorije Rakočević i novajlije Petar VujačićMarko KovačevićMbake DiongFete RaselDalonte BraunAntonio Vranković i Luka Ščuka. Naravno, najveća nepoznanica su trojica Amerikanaca, tri „rukija“. Šta očekujete od novog Mornara?

Pavićević: Napravili smo novi tim. Svjesni smo da postoje dvije mogućnosti. Da sa mladim, novim timom startujemo loše i budemo u problemu ili da od početka krenemo dobro i što prije ispunimo glavni cilj, opstanak u ligi. Onda bi mladi košarkaši igrali bez opterećenja i lakše pokazali šta znaju. Nadam se da korona neće ponovo poremetiti relaciju između igrača i publike i da će zaživjeti naša projekcija od prosječno 2.000 gledalaca po meču u „Topolici“. Ovaj projekat sa mladim igračima jeste naš dugoročni cilj koji bi trebalo da odžava ekipu Mornara u ABA ligi. U košarci nije kao u fudbalu, da prodajom jednog igrača klub može mirno da živi nekoliko sezona. Bićemo srećni ako nam se vrati uloženo u mlade igrače kad jednom iz Mornara odu u veći klub. A Mornar je idealna sredina za napredak i afirmaciju mladih igrača. Niko od ovih mladića koji su došli u naš klub nije postavio pitanje novca, cilj im je bio da postanu članovi Mornara. Ovo je i poziv mladim, talentovanim crnogorskim igračima da su dobrodošli u Mornar. Ovdje imaju izvanredne uslove za rad i napredovanje.

Bez obzira što smo bili drugi i treći u ABA ligi, nismo imali prolaz u Eurokup. I Euroliga i Eurokup teže ka tome da imaju velike centre, finansijski jake. Evidentno je da Mornar dolazi iz malog grada i male zemlje, iako sve druge uslove ispunjavamo. Ispočetka smo se malo ljutili ali vidjeli smo ko smo, gdje smo i sad smo zacrtali svoje, objektivne planove: da budemo standardni član ABA lige, a da li ćemo biti u zlatnoj sredini, ili ćemo se boriti za opstanak ili ćemo odskočiti i umiješati ze u borbu za visok plasman, zavisi od toga kako će se mladi igrači snaći i šta će pokazati. Ova mlada ekipa uz još jednog igrača, eventualno dva, može da bude veoma zanimljiva i može da napravi veoma dobar rezultat. I da budem konkretan: u prvom planu je povratak Pulena. Ukoliko to završimo, mislim da bi Pulen i Mihailović bili prave vođe ove ekipe u ABA ligi i da bi mladi igrači uz njih dvojicu pružili 50-70 odsto više na parketu. Ako ne dođe do realizacije transfera sa Pulenom, gledaćemo da dovedemo nekog sličnog igrača. U svakom slučaju, gajićemo košarku kao i do sada, koja, sa mladošću, može još ljepše da izgleda.

Što se tiče samoga kvaliteta mogu da kažem da su od svih „rukija“ koji su se pojavili ove godine, naša tri možda i ponajbolja, a to će vrijeme i pokazati. Mi ćemo se potruditi da im prvi dolazak iz Amerike u Evropu prođe što bezbolnije.

Mornar će imati roster mnogo širi nego minulih sezona, jer ćemo imati ekipu i u crnogorskoj Prvoj ligi. Tu će dobiti šansu, prije svega, momci iz Bara koji treniraju sa prvom ekipom. MarljukićCenovićVesković i drugi. Živanović je već dokazao da može da igra u ABA ligi, a i ovi momci su tu negdje i dobro će im doći kaljenje u Prvoj crnogorskoj ligi i zato sam objeručke prihvatio predlog Košarkaškog saveza Crne Gore da Mornar igra i u Crnogorskoj ligi. Mislimo da dovedemo još dva-tri igrača iz mlade reprezentacije, koji su bili među 20 i koji su napravili sjajan rezultat osvajanjem bronzane medalje na prvenstvu Evrope.

Menadžeri bajkama odvode naše talentovane igrače u druge zemlje, jer i roditelji „padaju“ na te priče. Onda se dešava poslije godinu, dvije, tri… da se ti talenti izgube i da ih nema nigdje. Mladi igrači bi, po mom mišljenju, trebalo da ostanu u Crnoj Gori i da prođu takmičenje u ABA ligi, pa tek onda da kao „gotov proizvod“ odu u inostranstvo, u velike klubove, po zaradu i dodatnu afirmaciju. Lakomislenost ih neće nigdje odvesti. Roditeljima poručujem da će o njihovoj djeci najbolje brinuti crnogorski klubovi: Budućnost, Mornar, SC Derbi, Podgorica, Sutjeska, Lovćen… Samo neka budu strpljivi.

RB/BI: Za mnoge je bilo iznenađenje što ste pustili Marka Jeremića da ode, iako je bio pod ugovorom još jednu godinu…

Pavićević: Marko je izvanredan momak i igrač i, košarkaški gledano, ovoj našoj ekipi je bio i te kako potreban. On je onaj pravi šuter. Međutim, u ugovoru koji smo lani potpisali na dvije godine moja procjena je bila da je stavka o cijeni malo veća u odnosu na njegov kvalitet. Razgovarali smo, imamo odličan odnos i s njim i s njegovim menadžerom, rekao sam im da ima vremena da nađe novi klub, sem ukoliko želi da korigujemo ugovor. Nije želio, što ja poštujem. U prvi mah bila je zainteresovana Budućnost, jer Dragan Bokan i ja imamo džentlmenski dogovor da igrača koji ide iz naša dva kluba prvo ponudimo Budućnosti odnosno Mornaru. Nije došlo do transfera u Budućnost, ne znam zbog čega i Marko se obreo u Cedevita Olimpiji, bez ikakvog obeštećenja, jer on je to i zaslužio.

RB/BI: Da li će Mornar igrati u nekom od evropskih kupova, kao svake godine od kada je abaligaš?

Pavićević: Napravljen je previd u kancelariji našeg kluba, mogu samo sebi da skačem u stomak, nikome drugome, a i kancelarija KSCG bila je nemarna, poslije petnaestak dana proslijeđen je dopis iz FIBA i to na mejl koji se rijetko otvara, pa je došlo do cajtnota za prijavu za kvalifikacije za Ligu šampiona. Poslali smo dopis FIBI i… zakasnili, a FIBA radi po propisima. Što je najgore, zakasnili smo sa prijavom i za Fibin kup. Te stvari jednom ozbiljnom klubu ne smiju da se dešavaju. Ali, dobili smo tvrdo obećanje da smo prvi na listi čekanja da uskočimo u Fibin kup, koji prije početka uvijek otkaže neka ekipa, obično ona koja ne prođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa odustane i od FIBA kupa.

Ubuduće će nam akcenat, pored igračkog, biti i na pojačanju operativnog kadra. Angažovao sam Sašu Pavličića, možda i najboljeg advokata u regionu po pitanju sporta i svega oko sporta. Ovaj vrhunski zagrebački advokat biće pravni zastupnik Mornara. Bio je tri godine disciplinski sudija u ABA ligi i sudio je „ni po babu ni po stričevima“. To je samo početak. Angažovaćemo i jednu marketinšku kuću koja će raditi za klub, da napravi prihod. Ubuduće će profesionalac biti sportski direktor kluba. Sve kako bismo ljudima u klubu olakšali i kako se ne bi dešavali propusti.

RB/BI: I za kraj, kad počinju pripreme Mornara?

Pavićević: Pripreme će početi oko 20. avgusta, jer 1. oktobra počinje ABA liga. Ako dozvolite, iskoristio bih ovu priliku da zahvalim Dušanu Raičeviću na podršci Opštine, bez te podrške ne bismo došli do ovih visina, a uskoro bi trebalo da organizujemo sastanak za privrednicima da pokušamo da zatvorimo budžet, da sljedećih deset godina košarka u Baru ne zavisi od mene. Želio bih da jednom uz pomoć štapa, kao već starac, dođem da gledam veliki Mornar, srećan što sam ga ostavio u pravim rukama.

(TEKST I FOTO: barinfo.me)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Budva

Božović: Imamo predstavnika poštene Crne Gore i predstavnika organizovanog kriminala, Jakov je sve što Milo nije!

Published

on

Ovi ljudi u sali su okosnica Demokratskog fronta nas vim izborima, oni nam donose rezultat, i oni znaju da si ti naš kandidat u nedjelju“, poručio je gradonačelnik Budve Milo Božović predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću koji danas boravi u turističkoj metropoli Crne Gore.

Njima ne treba govoriti šta treba da rade narednih dana. A treba da radimo jače nego što smo ikada. Ali da i njima predstavim Jakova Milatovića, jer ga poznajem bolje. Jakova podržavamo ne samo zato što nam je Đukanović politički neprijatelj već i zato što ovaj čovjek pored mene stvarno zaslužuje našu bezrezervnu podršku, i naš trud, da mu pomognemo da pošalje u istoriju jednog diktatora koji je 30 godina zaposjeo našu državu”, rekao je Božović u prostorijama Demokratskog fronta Budve.

On je dodao da je Milatović sin opozicionara DPS-u, i član generacije koja nije mogla da se ostvari u Crnoj Gori i dobije ono što joj pripada po kvalitetu.

Školovan je širom Evrope i radio je po toj Evropi jer ovdje nije bilo moguće. Imamo Jakova kojem je prosjek na studijama 10, i imamo Đukanovića kojem je prosjek bio šest. Imamo mladog čovjeka koji nam kaže Evropa sad, i imamo predstavnika organizovane kriminalne grupe koji kaže Evropa nikad. Sve ono što je Milo Đukanović to Jakov Milatović nije. On predstavlja poštenu Crnu Goru, on predstavlja budućnost Cren Gore“, poručio je Božović.

Mi imamo najveću obavezu jer smo se od početka borili protiv ovoga zla, da dovedemo ovo do kraja i pošaljemo Mila Đukanovića u istoriju i da ova država konačno krene naprijed“, zaključio je Božović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A plus ME (@aplusme.me)

Milatović je poručio da one večeri kada su 19. marta proglašeni rezultati prvog kruga, te večeri je kazao da je pobjeda zajednička.

To iskreno mislim. Mnogo mi je bilo drago što sam dobio podršku ostalih predsjedničkih kandidata, gospode Mandića, Bečića, Danilovića. Jedino zajedno možemo u ovom drugom krugu da pobijedimo Đukanovića i da ga zaista jednom konačno pošaljemo u političku prošlost. Imao sam četiri godine kada je taj čovjek zavladao Crnom Gorom. Ušao je u crnogorsku politiku bez biografije, počeo na mjesto premijera, a evo ga završava na mjesto predsjednika države. Da je bez znanja, bez vizije i bez sposobnosti 30 godina arčio javna dobra Crne Gore, pretvarao društveno u privatno, od ove zemlje izvrnuo onaj sistem vrijednost koji je postojao. Uveo nenormalne stvari, koje su negdje postale normalne. Nije normalno da se krade, nije normalno da se laže, da se uništavaju hoteli i firme, kupuju lažne diplome“, poručio je Milatović.

On je rekao da će njegovom, zajedničkom pobjedom svih, krenuti ekonomski oporavak Crne Gore, kao i onaj važniji moralni i društveni oporavak društva.

Ovo je borba koja je puno veća od Jakova Milatovića kao predsjedničkog kandidata, od Pokreta Evrope sad kao političkog subjekta, ovo je zajednička borba svih nas političkih subjekata koji se borimo protiv simbola jedne prevaziđene politike, ali i borba onih koji su se proteklih 30 godina borili protiv diktatorskog režima. Tu baklju slobode je neko nosio sve ovo vrijeme, ali udružene naše baklje će zasijati 2. aprila velikim sjajem“, poručio je Milatović.

On je kazao da je bilo dosta vladavine Mila Đukanovića, sve “da je ovih 30 godina nas zlatom zlatio”.

Od kada su se nakon 30. avgusta oslobodile institucije, oslobodio narod, saznaju se sva kriminalna djela, organizovani kriminal, diktaturu i diskriminaciju“, kazao je Milatović.

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.