Connect with us

Budva

Milo Božović imenovan za potpredsjednika Opštine Budva: Spinovanje u minulom periodu odraz nemoći

Published

on

Odbor povjerenika opštine Budva usvojio je Rješenje o davanju saglasnosti na imenovanje Mila Božovića za potpredsjednika Opštine Budva, čime je završen rad sedme sjednice Odbora povjerenika na kojoj je usvojeno ukupno 49 tačaka. Prilikom izjašnjavanja o imenovanju potpredsjednika jedan član Odbora bio je uzdržan dok su dva bila protiv.

Božović se nakon imenovanja oglasio saopštenjem na svom telegram kanalu u kojem je poručio da su pokušaji spinovanja u proteklom periodu samo odraz političke nemoći

“Kao potpredsjednik Opštine Budva trudiću se da u narednom periodu pružim maksimalnan doprinos u radu lokalne uprave kroz koordinaciju rada organa lokalne uprave i javnih službi, sa posebnim akcentom na uspješnu realizaciju ljetnje turističke sezone i dodatnoj profesionalizaciji naše uprave.

Zahvaljujem se Odboru povjerenika jer su odluku o mom imenovanju donijeli rukovođeni zakonskim ovlašćenjima, a ne političkim diktatima i intrigama onih koji unaprijed prave alibi za političke poraze koji im slijede.

Čini mi izuzetnu čast što sam imenovan na odgovornu dužnost i što ću imati priliku da u periodu koji dolazi radim u najboljem interesu svih građana Budve. Imajući u vidu da je prethodnih dana bilo polemike oko mog imenovanja na funkciju potpredsjednika Opštine Buvda od strane raznih političkih subjekata, sada kada je Odbor povjerenika Opštine Budva dao saglasnost na izbor, želim prije svega da kažem da se radi o legalnom i legitimnom imenovanju u skladu sa zakonom. Nadležnost predsjednika opštine je da imenuje potpredsjednike uz saglasnost skupštine i nema nikakve dileme da su razni pokušaji spinovanja u proteklom periodu samo odraz političke nemoći i pokušaji da se izvrši politički uticaj na rad odbora”, naveo je Božović u poruci objavljenoj nakon imenovanja na funkciju potpredsjendika Opštine Budva.

Milo Božović, potpredsjednik Opštine Budve

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.