Connect with us

Bar

Ukrajinci prijavili napad, na snimku se obmotani zastavama svoje zemlje svađaju sa konobarom zbog snimanja!

Published

on

Ukrajinska državljanka Svitlana Jurčenko prijavila je juče policiji da je napadnuta u Baru. Još jedan incident dogodio se u Petrovcu, jer je grupa ukrajinskih državljana nosila zastave te zemlje.

Snimak incidenta objavljen je na društvenim mrežama, a policija istražuje da li je napad počinjen od strane ruskih državljana mada se na snimku vidi da konobar ne dozvoljava Ukrajincima obmotanim zastavama svoje zemlje da snimaju u mobilnim telefonima u kafiću.

“Nemate pravo da snimate ovdje”, govori konobar na snimku dok se ukrajinski turisti burno negoduju zbog toga a jedan od njih postavlja pitanje “da li je ovo tvoja imovina”.

Na snimku se ne vidi da neko napada Ukrajince.

Svitlanin suprug Andrij Jurčenko rekao je Portalu RTCG da je jasno da je rat u Ukrajini motiv za napad, te da očekuje adekvatnu reakciju crnogorske policije. On je naglasio da je posebno šokantno da su napadači razbili ukrajinske tablice na automobilu njegove supruge.

Jurčenko je rekao da je njegova supruga veoma uznemirena zbog napada, i da je dala izjavu crnogorskoj policiji.

O napadu su informisani ambasada Ukrajine u Crnoj Gori i Ministarstvo inostranih poslova”, rekao je Jurčenko.

Zakon o javnom redu i miru, inače, predviđa rigorozne kazne za isticanje zastave druge države u Crnoj Gori osim kada to čine predstavnici manjinskih naroda ili drugih manjinskih nacionalnih zajednica koje žive u Crnoj Gori. Na snimku se jasno vidi da ukrajinski turisti obmotani zastavama svoje zemlje raspravljaju sa konobarom šta smiju da rade u kafiću.

Na nadležnima je da reaguju u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.