Connect with us

Bar

Ukrajinci prijavili napad, na snimku se obmotani zastavama svoje zemlje svađaju sa konobarom zbog snimanja!

Published

on

Ukrajinska državljanka Svitlana Jurčenko prijavila je juče policiji da je napadnuta u Baru. Još jedan incident dogodio se u Petrovcu, jer je grupa ukrajinskih državljana nosila zastave te zemlje.

Snimak incidenta objavljen je na društvenim mrežama, a policija istražuje da li je napad počinjen od strane ruskih državljana mada se na snimku vidi da konobar ne dozvoljava Ukrajincima obmotanim zastavama svoje zemlje da snimaju u mobilnim telefonima u kafiću.

“Nemate pravo da snimate ovdje”, govori konobar na snimku dok se ukrajinski turisti burno negoduju zbog toga a jedan od njih postavlja pitanje “da li je ovo tvoja imovina”.

Na snimku se ne vidi da neko napada Ukrajince.

Svitlanin suprug Andrij Jurčenko rekao je Portalu RTCG da je jasno da je rat u Ukrajini motiv za napad, te da očekuje adekvatnu reakciju crnogorske policije. On je naglasio da je posebno šokantno da su napadači razbili ukrajinske tablice na automobilu njegove supruge.

Jurčenko je rekao da je njegova supruga veoma uznemirena zbog napada, i da je dala izjavu crnogorskoj policiji.

O napadu su informisani ambasada Ukrajine u Crnoj Gori i Ministarstvo inostranih poslova”, rekao je Jurčenko.

Zakon o javnom redu i miru, inače, predviđa rigorozne kazne za isticanje zastave druge države u Crnoj Gori osim kada to čine predstavnici manjinskih naroda ili drugih manjinskih nacionalnih zajednica koje žive u Crnoj Gori. Na snimku se jasno vidi da ukrajinski turisti obmotani zastavama svoje zemlje raspravljaju sa konobarom šta smiju da rade u kafiću.

Na nadležnima je da reaguju u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Bar

U Ulcinju uhapšen Baranin sa 50 grama marihuane u automobilu

Published

on

Jedna osoba uhapšena je sinoć u Ulcinju zbog posjedovanja 54,3 grama marihuane – saopšteno je iz Uprave policije.

”Sinoć oko 19.30 časova policija je u mjestu Kodre u Ulcinju zaustavila vozilo i kontrolisala vozača P.P. (42) iz Bara.

Kod njega je pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne težine 54,3 grama”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, P.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”On će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Bar

Barani na Trgu palili svijeće za nevine žrtve masakra na Cetinju

Published

on

Barani su na Trgu Vladimira i Kosare kod Sunčanog sata, od 14 do 15 sati palili svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Prilazili su i odavali počast žrtvama najvećeg masakra u novijoj istoriji Crne Gore.

Jedan od organizatora ovog čina, Petar Koprivica, za Radio Bar rekao kako je ideja grupe građana bila da danas, „na simboličan način, u momentu kada se sahranjaju naši dragi sunarodnici, mi mirno, dostojanstveno, bez ikakvih obilježja osim svijeće u rukama i molitve u srcima – molitve za nastradale i njihove porodice, odamo počast i da poručimo da je i Bar danas Cetinje“.

Nažalost, oni su izgubili svoje živote, a mislim da ne postoji čovjek bilo koje vjere i nacije koga ovo nije potreslo. Ovo je događaj za koji je teško naći prave riječi“, kazao je Koprivica za Radio Bar.

Nastavi Citanje

Bar

Barani danas pale svijeće za nevino stradale na Cetinju!

Published

on

U organizaciji grupe građana Bara, danas će na Trgu Vladimira i Kosare, kod Sunčanog sata, biti zapaljene svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Počast žrtvama masakra u prijestonici i biće odata u periodu od 14 do 15 sati, kada se na Cetinju održava sahrana.

Organizator poziva da dostojanstveno iskažemo i na ovaj način tugu i bol za nevino stradalima.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.