Connect with us

Bar

Ovako je bilo na promociji barskog Partizana! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Kakve ambicije kluba takva i imena gostiju na promociji barskih “crno-bijelih” sinoć na platou ispred hotela Sidro – mogao bi da bude rezime reportaže sa predstavljanja najmlađeg fudbalskog kolektiva u gradu pod Rumijom. U prilog ovoj konstataciji samo dva imena koja garantuju pobjednički duh barskog “parnog valjka” – nekadašnja NBA zvijezda Saša Pavlović i najpopularniji gradonačelnik Budve svih vremena Marko Bato Carević!

Nova uprava nije zaboravila da se na ceremoniji predstavljanja kluba pod novim imenom, javno zahvali osnivaču barskog Hajduka koji od sinoć nosi novo ime – Vaska Miloševića. Novi predsjednik Igor Kastratović uručio je legendi barskog sporta Veliku plaketu u znak zahvalnosti na svemu što je učinio za fudbal u gradu pod Rumijom, nakon čega je popularni profesor podsjetio na početke kluba i fudbala u Baru.

Program je vodio novinar RTCG-a i dugogodišnji fudbalski entuzijasta Vlado Perović za muzički dio programa bio je “zadužen” najpopularniji rok sastav Južnog Jadrana “AkademiA”. Uvodnu tačku programa izveli su članovi KUD Sveti Jovan Vladimir. Među zvanicama bili su legenda crnogorskog fudbala Tonko Miročević, bombarder “crno-bijelih” Damir Čakar, nekadašnji centar KK Mornara Duško Pavlović (otac Saše Pavlovića), krilo Rajko Čarapić i njegov sin Ognjen Čarapić plejmeker Burga, FMP-a, Mege… brojni predstavnici medija itd

Mislim da Hajduk i Partizan zaslužuju jednu ovakvu veliku priču. Sve u ovom trenutku izgleda nestavarno jer smo u ovu priču ušli samo prije par mjeseci. Pravimo jednu lijepu priču i sigurno da će ovaj klub biti prijatno iznenađenje na fudbalskoj mapi Crne Gore. Akcenat će biti na mladima iz Bara i Crne Gore i svi su dobro došli“, rekao je u pozdravnom govoru predsjendik Partizana iz Bara Igor Kastratović.

Generalni direktor FK Partizan Bar Kosta Trenevski, je govorio o ambicijama ne skrivajući da mu je već na startu zamjereno što ne skriva da su one velike.

Započeti projekat, a nemati velike ambicije ne bi imalo smisla. Krećemo do početka. Greške koje budemo pravili a pravićemo ih u trećoj ligi, nastojaćemo da ih u drugoj bude manje, a u prvoj minimalno. Želja nam je Evropa za pet, šest, sedam ili osam godina. Ipak, prije svega toga želimo stabilan klub u kojem mogu igrati mladi, ne samo iz Bara, već iz cijele Južne regije – dodao je i najavio da je uspostavljena maksimalna saradnja sa beogradskim Partizanom. Krećemo kao njihova filijala. Zna se šta znači omladinska škola Partizana, ako ne najbolja, onda jedna od tri najboljih u Evropi. Viktor će biti lokomotiva ovog projekta, a mi smo tu da pomognemo. Sve će biti po uzoru na Partizan“, kaže Kosta Trenevski.

Trener Viktor Trenevski je ceremonijalne nastupe prepustio bratu i novom predsjedniku da bi u izjavi za TV MNE sport objasnio kako stoje stvari sa planovima u barskom Partizanu.

Sad smo u najnižem rangu takmičenja, krećemo sa kvalitetnim radom. Akcenat stručnog štaba i mene kao trenera je apsolutno na psihološkoj pripremi igrača i umanjivanju njihovih igračkih mana, težnja da ih posmatram iz jednog drugog ugla i usmjeravam ka istom cilju. To je suština. Tražiću disciplinu i profesinalan rad. Imaćemo konkurenciju u Lovćenu ili Cetinju, ili će se ova dva kluba fuzionisati, tako da nas očekuje zanimljivo prvenstvo već na startu”, istakao je Viktor.

Menadžer kluba za oonose sa javnošću potpredsjednik kluba biće Vujoš Jović.

Postigli smo sa beogradskim klubom tehičko poslovni sporazum koji će se odnosti na razmjenu kadra, usavršavanje naših trenera u trenažnom centru u Beogradu. Takođe je dogovoreno da se vrati zimski i ljetnji fudbalki kamp za najmlađe i da se on organizuje u Baru. Generalno tako će i funkcionisati naš klub na uzajamnoj saradnji između Bara i Beograda“, kazao je mladi menadžer.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.