Connect with us

Bar

Ovako je bilo na promociji barskog Partizana! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Kakve ambicije kluba takva i imena gostiju na promociji barskih “crno-bijelih” sinoć na platou ispred hotela Sidro – mogao bi da bude rezime reportaže sa predstavljanja najmlađeg fudbalskog kolektiva u gradu pod Rumijom. U prilog ovoj konstataciji samo dva imena koja garantuju pobjednički duh barskog “parnog valjka” – nekadašnja NBA zvijezda Saša Pavlović i najpopularniji gradonačelnik Budve svih vremena Marko Bato Carević!

Nova uprava nije zaboravila da se na ceremoniji predstavljanja kluba pod novim imenom, javno zahvali osnivaču barskog Hajduka koji od sinoć nosi novo ime – Vaska Miloševića. Novi predsjednik Igor Kastratović uručio je legendi barskog sporta Veliku plaketu u znak zahvalnosti na svemu što je učinio za fudbal u gradu pod Rumijom, nakon čega je popularni profesor podsjetio na početke kluba i fudbala u Baru.

Program je vodio novinar RTCG-a i dugogodišnji fudbalski entuzijasta Vlado Perović za muzički dio programa bio je “zadužen” najpopularniji rok sastav Južnog Jadrana “AkademiA”. Uvodnu tačku programa izveli su članovi KUD Sveti Jovan Vladimir. Među zvanicama bili su legenda crnogorskog fudbala Tonko Miročević, bombarder “crno-bijelih” Damir Čakar, nekadašnji centar KK Mornara Duško Pavlović (otac Saše Pavlovića), krilo Rajko Čarapić i njegov sin Ognjen Čarapić plejmeker Burga, FMP-a, Mege… brojni predstavnici medija itd

Mislim da Hajduk i Partizan zaslužuju jednu ovakvu veliku priču. Sve u ovom trenutku izgleda nestavarno jer smo u ovu priču ušli samo prije par mjeseci. Pravimo jednu lijepu priču i sigurno da će ovaj klub biti prijatno iznenađenje na fudbalskoj mapi Crne Gore. Akcenat će biti na mladima iz Bara i Crne Gore i svi su dobro došli“, rekao je u pozdravnom govoru predsjendik Partizana iz Bara Igor Kastratović.

Generalni direktor FK Partizan Bar Kosta Trenevski, je govorio o ambicijama ne skrivajući da mu je već na startu zamjereno što ne skriva da su one velike.

Započeti projekat, a nemati velike ambicije ne bi imalo smisla. Krećemo do početka. Greške koje budemo pravili a pravićemo ih u trećoj ligi, nastojaćemo da ih u drugoj bude manje, a u prvoj minimalno. Želja nam je Evropa za pet, šest, sedam ili osam godina. Ipak, prije svega toga želimo stabilan klub u kojem mogu igrati mladi, ne samo iz Bara, već iz cijele Južne regije – dodao je i najavio da je uspostavljena maksimalna saradnja sa beogradskim Partizanom. Krećemo kao njihova filijala. Zna se šta znači omladinska škola Partizana, ako ne najbolja, onda jedna od tri najboljih u Evropi. Viktor će biti lokomotiva ovog projekta, a mi smo tu da pomognemo. Sve će biti po uzoru na Partizan“, kaže Kosta Trenevski.

Trener Viktor Trenevski je ceremonijalne nastupe prepustio bratu i novom predsjedniku da bi u izjavi za TV MNE sport objasnio kako stoje stvari sa planovima u barskom Partizanu.

Sad smo u najnižem rangu takmičenja, krećemo sa kvalitetnim radom. Akcenat stručnog štaba i mene kao trenera je apsolutno na psihološkoj pripremi igrača i umanjivanju njihovih igračkih mana, težnja da ih posmatram iz jednog drugog ugla i usmjeravam ka istom cilju. To je suština. Tražiću disciplinu i profesinalan rad. Imaćemo konkurenciju u Lovćenu ili Cetinju, ili će se ova dva kluba fuzionisati, tako da nas očekuje zanimljivo prvenstvo već na startu”, istakao je Viktor.

Menadžer kluba za oonose sa javnošću potpredsjednik kluba biće Vujoš Jović.

Postigli smo sa beogradskim klubom tehičko poslovni sporazum koji će se odnosti na razmjenu kadra, usavršavanje naših trenera u trenažnom centru u Beogradu. Takođe je dogovoreno da se vrati zimski i ljetnji fudbalki kamp za najmlađe i da se on organizuje u Baru. Generalno tako će i funkcionisati naš klub na uzajamnoj saradnji između Bara i Beograda“, kazao je mladi menadžer.

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.