Connect with us

Budva

DF Budva: Demokrate i DPS ušle u dugoročni aranžman

Published

on

Nakon što su u parlamentu Crne Gore Demokrate digle ruke zajedno sa DPS-om i njenim satelitima za izglasavanje nepovjerenja Vladi, jasno je da su sve maske pale i da su sa njima ušli u dugoročni aranžman.

Za one koji su zatečeni ovim činom želimo samo da podsjetimo da je ovo kruna kontinuirane saradnje jer su Demokrate sa DPS već izglasali razoluciju o Srebrnici kojom se Srpski narod proglašava genocidnim, zajedno su smijenili bivšeg ministra pravde Leposavića i zajedno su izglasalu sankcije Ruskoj federaciji. Kada god je bilo ključno da DPS donese odluke koje nanose štetu Crnoj Gori vidmo da su uvijek imali pomoć poslanika Demokrata. Tako je bilo i u Budvi gdje su Demokrate udruženim bojkotom sjednica parlamenta sa DPS proizveli krizu, doveli do raspuštanja lokalne skupštinu i uvođenja prinudne uprave.

Konačno je postalo jasno svima da su prethodnih godina podrivale vlast u Budvi sa namjerom da DPS daju vještačko disanje i vrate ih u život kao svoje prirodne političke i poslovne partnere. Kao što vidimo, Demokratama ne valja niti jedan politički subjekt osim DPS pa se nameće prosti zaključak da samo sa njima mogu i hoće da prave koaliciju. U suprotnom, ne bi odbili dogovorenu rekonstrukciju Vlade bez DPS u kojoj bi učestvovala većina koja je ustanovljena nakon 30.avgusta 2020. godine i krenulo se u postupak dalje demontaže prethodnog režima. Sujeta njihovog lidera Alekse Bečića da po svaku cijenu bude premijer i želja nekih budvanskih liderčića da nastave poslovne dilove sa DPS-on, gurnula je ovu partiju u zagrljaj organizovane kriminalne grupe.

Koliko su bestidni i neodrživi njihovi argumenti da je problem budvanske vlasti bio Marko Carević vidi se po tome što sada istom žestinom napadaju i pokušavaju da podrivaju predsjednika opštine Mila Božovića, umišljaući da nekim spinovina o neslaganju unutar naših redova mogu da izmešetare nekakvu ličnu korist. DF Budva je uvijek bio i biće jedinstven, bez obzira ko se nalazio na kojoj poziciji. Znamo da Demokrate to ne mogu da razumiju jer su njima fotelje i privilegije svha bavljenja politikom.

Javnost je ovih dana imala priliku da se uvjeri kako Demokrate drže riječ, kako nikako i nakada neće sa DPS i kako nikada neće prekršiti partijsku Izjavu časti koju je svaki član morao da potpiše i time se obaveže da neće praviti skupštinske većine sa DPS. Na kraju ispade da su Demokrate uradile sve kontra od onoga što su pričali i obećavali.

Nama u Budvi je to itekako poznato da isti jedno pričaju a drugo rade i najbolji odgovor na sva pitanja iz prethodnog perioda šta se to dešava u Budvi i kako ne možete da se dogovorite, dale su Demokrate dižući ruke sa DPS. Dakle, imamo jasnu situaciju. Nosilac liste Demokrata, poslanik Dragan Krapović zajedno sa bivšom ministarkom javne uprave koja je dirigovala nasilnom smjenom vlasti u Budvi 2020. godinine Suzanom Pribilović, koordinatorom DPS Andrijom Nikolićem i Duškom Markovićem koji je naredio zloupotrebu policije, suzavaca i šok bombi, izglasao je nepovjerenje Vladi i vratio mandat Milu Đukanoviću. Drago nam je što je konačno isplivalo na površini da su isti ovi protagonisti ustvari bili saborci u obaranju vlasti u Budvi 2020. godine bez obzira što su Demokrate pokušale da isfoliraju zajedničku borbu sa nama, koja za njih nije bila načlin da se odbrani izborna volja već da se popravi izborni rezultat.

Građani Budve ni tada nisu povjerovali u obmanu pa neće ni sada. Mi u DF-u razumijemo da narasta nervoza od sigurnog predstojećeg poraza i izbornog fijaska Demokrata u Budvi ali i šire, kao i paniku jer sve više članova a sada i funkcionera pristupa nama kao političkoj opciji koja nikada nije i neće sarađivati sa DPS i koja nikada nije i neće iznevjeriti volju građana.

Za svoju političku usamljenost Demokrate krivca neka potraže u svojim redovima a za utjehu im jedino ostaje to što su duboko utonuli u zagrljaj DPS iz kojeg se neće izvući. Očito je da su umjesto interesa svojih birača izabrali interes nekolicine funkcionera gladnih funkcija i kombinacija sa DPS i neka im je srećan put u političku propast. A što se naših redova tiče i pokušaja spinovanja ko je kome lojalan, ko je koga sklonio, postavio na funkciju i slično moramo da naglasimo da mi ne funkcionišemo na sektaški način već da smo ozbiljan politički subjekt koji za svaku funkciju ima po nekoliko odličnih kadrovskih rešenja o čemu svjedoče i rezultati rada i podrška građana Budve.

Mi smo svi do jednog lojalni interesima građana i potpuno je nebitno ko se na kojoj funkciji nalazi i da li trenutno uopšte obavlja bilo koju javnu funkciju. Na kraju, zamolićemo vas da ipak sačuvate makar minimum političkog dostojanstva i ne tražite alibi za neminovni poraz i javno molite da resetujemo odnose koje ste vi porušili jer ste od svih političkih subjekata odabrali DPS i neka vam je sa njima srećan put u potpunu političku propast.

Demokratski front Budva

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.