Connect with us

Novosti

DANDUR i Udruženje Barmena Crne Gore organizovali prvi mixology cup!

Published

on

U organizaciji kompanije DANDUR i Udruženja Barmena Crne Gore a u saradnji sa Buddha-Bar Beach Porto Montenegro, organizovan je prvi mixology cup za barmene pod nazivom “Shake the Dragon Mixology Competition”

U prekrasnom ambijentu Buddha-Bar Beach Porto Montenegro, učešće je uzelo 8 takmičara iz najekskluzivnijih hotela i restorana u nasoj zemlji.

Važno je napomenuti da je tema takmičenja bila AZIJA, a po pravilima organizatora svaki od koktela mora je sadrzati Gin MARE i Seventeen tonic 1724.

Sponzori ovog takmičenja su bili KOMPANIJA PRIMANOVA BAR & GIN MARE, kao i kompanija EUROLAB – Podgorica.

Pobjednik ovog takmičenja je Marko Dragić iz Hotela The Chedi – Luštica Bay.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bar na dlanu (@barnadlanu_)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Pogledajte kako će izgledati rekonstruisani centar Budve! (VIDEO)

Published

on

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke i okončane tenderske procedure Opština Budva zaključila je ugovor sa firmom “Geotehnics, Projects i Consalting” d.o.o. iz Podgorice, najpovoljinjim ponuđačem za sprovođenje stručnog nadzora nad radovima na rekonstrukciji ulica u centru grada sa izgradnjom kružnog toka. Vrijednost ugovorenog posla je 54 hiljade i 450 eura.

Detallji ovog ugovora nalaze se na sajtu opštine Budva u rubrici javne nabavke.

Podsjećamo da je programom uređenja prostora Opštine Budva za 2023. godinu predviđen prioritetni investicioni zahvat rekonstrukcije ulica 22. novembra i Mediteranske do skretanja za ulicu 13. jul, u okviru DUP-a Budva Centar. Ukupna vrijednost pomenutih radova iznosi milion i 730 hiljada eura.

Jedan od najznačajnijih investicionih projekata kojim bi se poboljšao protok saobraćaja u centru grada čekao je na realizaciju pune četiri godine, što zbog perioda epidemije korona virusa, što zbog nesloge u lokalnom parlamentu, pa je posljedica svega toga bilo neusvajanje investicionih planova na vrijeme i nemogućnost izvođenja radova.

Podsjetimo, pri isteku 2018. godine tadašnji predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, predstavio je strateški projekat u Budvi, saobraćajno rješenje centra grada kroz pretvaranje ulica 22. novembara i Mediteranske u bulevare, i izgradnju kružnog toka kod gradske Pošte.

Iz Sekretarijaza za investicije nezvanično saznajemo da će narednih dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova koji bi, ukoliko se postigne kvalitetan dogovor, trebalo da budu završeni do početka turističke sezone.

Nastavi Citanje

Bar

U Sutomoru će 2024. godine biti otvoren hotel sa pet zvjezdica!

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović sastali su se danas sa predstavnicima kompanija Akor i Iberostar u vezi sa projektom izgradnje hotela sa pet zvjezdica “Rixos” u Sutomoru. Kako je najavljeno, očekuju da hotel bude otvoren do ljetnje sezone 2024. i da otvori 400 novih radnih mjesta.

Predstavnici “Akora” i investitora upoznali su predsjednika Vlade sa detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade Crne Gore u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora.

gov.me

Kako napominju u saopštenju iz Kabineta premijera, Akor grupacija je broj tri u hotelskoj branši u svijetu i u svom portfoliju ima neke od najuspješnijih i najprepoznatljivih hotelskih brendova. Predstavnici Akora su naglasili da je snaga njihove kompanije u distribuciji, tako da njihovo prisustvo otvara našoj zemlji pristup ogromnom broju turista koji su njihovi lojalni klijenti.

Abazović je naglasio spremnost Vlade da investitoru (Iberostar) i predstavnicima grupacije Akor bude na raspolaganju sa ciljem prevazilaženja svih barijera kako bi se pomenuti hotel otvorio za ljetnju turističku sezonu 2024. godine.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Sutomore i Bar dobiti renomirani hotel sa pet zvjezdica, navodeći da će to značiti novu vrijednost za taj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu naše države. Posebno je istakao što će sa otvaranjem ovog luksuznog hotela biti direktno otvoreno 400 novih radnih mjesta u Sutomoru.

U narednom periodu želimo vidjeti još nekoliko hotela sa pet zvjezdica od Budve do Ulcinja“, naglasio je premijer Abazović.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti otvaranja drugih hotela u Crnoj Gori, ali i mogućnostima obuke kadrova u turizmu i ugostiteljstvu.

Sastanku su prisustvovali Branko Čupić, investitor i vlasnik Iberostar hotelske grupe sa saradnicima, kao i Fransoa Baudin i Gaurav Bušan, poslovni i izvršni direktor Akor grupe.

Nastavi Citanje

Budva

Policijska akcija u Budvi: Pronađeni marihuana, kokain i ekstazi, uhapšene dvije osobe (FOTO)

Published

on

Budvanska policija uhapsila je N.A. i A.L. , zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih doga, saopšteno je iz Uprave policije.

FOTO: Uprava policije

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, kako navode, preduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, zaplijenili opojnu drogu marihuana, kokain, ekstazi, kao i novac za koji se sumnja da potiče iz izvršenja krivičnih djela, te uhapsili dvije osobe.

Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, budvanska policija je, poručuju, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.A. (30) iz Republike Srbije sa boravkom u Budvi.

“Pronađeno je više manjih pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 35 grama, biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana oko 16 grama, dvije vage za precizno mjerenje, mobilni telefon i novac u iznosu od 5.200 eura za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojne droge”, ističu iz Uprave policije.

FOTO: Uprava policije

Takođe, poručuju, pripadnici budvanske policije su u saradnji sa službenicima Posebne jedinice policije izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Citroen c3“, budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.L. (28) iz Budve.

“Pronađeno je i oduzeto 734 grama opojne droge marihuana, manja količina opojne droge kokain, 28 komada tableta ekstazi, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, novac u iznosu od 975 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom opojne droge, kao i vozilo koje je korišćeno za prevoz opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave polciije.

Kako kažu iz policije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih doga N.A. i A.L. su lišeni slobode i uz krivične prijave privedeni nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

“Osim toga, u još tri odvojena slučaja budvanska policija je zaplijenila manje količine opojne droge i to od lica S.D. (32) i A.N. (23) iz Ruske Federacije i A.O. (23) iz Podgorice. Protiv ovih lica su podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga”, zaključuju iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.