Connect with us

Bar

U Osnovnom sudu u Baru prosječna opterećenost po sudiji 495 predmeta!

Published

on

Zbog opšte poznate situacije prouzrokovane korona virusom i štrajkom advokata u 2021. godini, sud je ovu godinu započeo sa 1.185 nezavršenih predmeta

Rad Osnovnog suda u Baru za prvih šest mjeseci 2022. godine karakteriše dobar kvalitet rada u svim vrstama predmeta, a procenat potvrđenosti svih odluka koje je sud donio iznosi 61,39 odsto, kazala je u razgovoru za “Dan” predsjednica tog suda Tamara Spasojević.

Prema njenim riječima, osim kvaliteta, rad suda karakterišu i kvantitet i blagovremenost izrade odluka i rada na starim predmetima. Ona ističe da je veliki akcenat u ovom sudu stavljan na postupak alternativnog rješavanja sporova, koji je prepoznat kao efikasan i ekonomičan.

Prosječna opterećenost po sudiji je 495 predmeta. Opšti priliv predmeta je podjednak kao i u 2021. godini. U prvih šest mjeseci dvoje sudija ovog suda izabrano je za sudije Višeg suda u Podgorici, a tokom prethodne godine i prvih pet mjeseci ove jedan sudija je iz zdravstvenih razloga bio odsutan, usled čega sud radi sa smanjenim brojem sudija. Radi svega osam sudija, dok je sistematizacijom propisano da u ovom sudu radi 11 sudija. Sud je uspio da riješi 93,3 odsto predmeta u odnosu na priliv, a na kraju šestomjesečnog izvještaja ostalo je neriješeno 50,03 odsto od svih predmeta primljenih na nivou suda. Ovakav rezultat pokazuje izuzetnu angažovanost sudija koje trenutno rade u sudu u smanjenom kapacitetu“, naglasila je Spasojević.

Ona dodaje da je u parničnom referatu ostalo 1.345 nezavršenih predmeta.

“Potrebno je naglasiti da je, zbog opšte poznate situacije prouzrokovane korona virusom i štrajkom advokata u 2021. godini, sud ovu godinu započeo sa 1.185 nezavršenih predmeta.U krivičnom referatu ostao je 121 predmet, što predstavlja 58,45 odsto neriješenih krivičnih predmeta. Imajući u vidu da je u naznačenom vremenskom periodu samo jedan sudija bio angažovan u krivičnom referatu (jer je u međuvremenu došlo do prelaska drugog sudije krivičara u Viši sud), smatramo da je i u ovom referatu ostvaren dobar kvalitet i kvantitet”, zaključila je Spasojević.

(DAN)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.