Connect with us

Bar

Pilot paraglajdera radio nelegalno, već osuđivan za falsifikovanu dozvolu

Published

on

Osnovno državno tužilaštvo u Baru prikuplja obavještenja u cilju utvrđivanja ima li elemenata krivičnog djela u poletu paraglajderom sa vrha Vrsute (1.183 m.n.v) koji je imao prinudni slet na planinu, čije okolnosti tek treba da se razjasne, a kada su teške tjelesne povrede zadobili i turista i pilot.

Oni su pronađeni povrijeđeni u planinskim vrletima nakon 30 sati zahvaljujući posvećenosti pripadnika Službe zaštite i spasavanja Bar.

Ruski državljanin Aleksey Musatov (48), pilot paraglajdera dvosjeda, doveo je u opasnost život turiste iz Njemačke Štefana Hajmana (45), kao i sopstveni nakon što je izveo polet sa vrha Vrsute.

Od posledica sleta na planinsku padinu Vrsute okrenutu ka moru, nepunih 200 metara od vrha, nakon što je hospitalizovan, Hajmanu su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede: kontuzija pluća i povrede kičmenih pršljenova.

Zbog prirode povreda Hajman je iz Opšte bolnice Bar upućen u Klinički centar Crne Gore. Iz ove zdravstvene ustanove je potvrđeno da je njemački turista transportovan u Njemačku. Hajman uslijed povrede kičme ima oduzetost donjih ekstremiteta.

Sedam dana nakon nezgode, Musatov je i dalje u Opštoj bolnici Bar gdje je potvrđeno da su njegove povrede, takođe, teške tjelesne povrede. Prema saznanjima Novosti, u Opštoj bolnici Bar, on ima prelom obje petne kosti i povredu kičme.

Izazov letenja paraglajderom sa planine Vrsute za turistu iz Njemačke i pilota ruskog državljanina umalo nije bio koban po život. Međutim, Musatov se godinama bavio ovim poslom, očigledno nelegalno, ali nisu mogli ostati neprimećeni sletovi paraglajdera sa planinskih vrhova.

Nisu bili neprimijećeni ni sletovi na barsku rivu, koji takođe, nisu odobreni, ali vrlo verovatno da rizična vršljanja ne bi došla u fokus interesovanja javnosti da 8. septembra nije prijavljen nestanak dvojice stranih državljana koji su oko 17 časova krenuli na polet paraglajderom sa vrha Vrsute.

U ovom ekstremnom sportu iskustvo pilota je neophodno, ali i važeće dozvole.

Iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo je potvrđeno da Musatov nije imao važeću dozvolu pilota paraglajdera u skladu sa ovlašćenjima. Takođe, Agencija za civilno vazduhoplovstvo nije izdala dozvolu za poletište sa Vrsute.

U tužilaštvu Novosti saznaju da je Musatov već osuđivan za falsifikovanje pilotske dozvole za paraglajder.

Inače, on u Crnoj Gori živi duže od decenije.

(Novosti)

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.