Connect with us

Bar

Opština Bar raspisala javni poziv za podršku razvoju zanatstva

Published

on

Opština Bar raspisala je drugi javni poziv za učešće u programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku u lokalnoj samoupravi.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 18 hiljada EUR i predstavljaju dio sredstava koji nije raspodijeljen po prvom javnom pozivu.

Sredstva su opredijeljena budžetom Opštine Bar. Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom projektu iznosi dvije hiljade EUR.

“Pravo da se prijave imaju zanatlije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, odnosno preduzetnici i preduzeća u skladu sa Zakonom o zanatstvu, kojima je pretežna djelatnost obavljanje jednostavnog ili složenog zanata, odnosno registrovane zanatlije koje imaju prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, kao i nezaposleni sa prebivalištem u Baru”, navodi se u pozivu.

Odobreni projekat se finansira u iznosu koji ne može biti manji od 80 odsto od iznosa sredstava navedenog u prijavi. Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola ili osobe koje imaju do 30 godina, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova.

Sredstva se dodjeljuju u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa za sve potencijalne zanatlije, unapređenja postojećeg poslovanja registrovanih zanatlija i otvaranja novih radnih mjesta.

Finansijska sredstva se mogu koristiti za nabavku opreme, alata i repromaterijala, za promociju zanata kroz učešće na sajmovima, kao i za obuke i edukacije u vezi sa troškovima konkretnih zanatskih djelatnosti.

Javni poziv za učešće u programu otvoren je 30 dana od objavljivanja i dostupan je na web sajtu Opštine Bar.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na drugi javni poziv mogu se dobiti putem e-maila privreda@bar.me, putem telefona 030/301-430 i 030/301-470, a ukoliko je potrebno i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126 i 139) svakog radnog dana od osam sati i 30 minuta do 14 sati.
(kraj) sam

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.