Connect with us

Budva

Božović povodom tri godine Dnevnog centra “Biseri”: Opština Budva ostaje iskren prijatelj!

Published

on

Pozdravna riječ predsjednika Opštine Budva Mila Božovića povodom obilježavanja treće godine rada javne ustanove Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju “Biseri”.
Poštovana direktorice Radoman,
izuzetno je zadovoljstvo i čast što mogu da vam se obratim na proslavi 3. rođendana ove javne ustanove.
 Život nas uči koliko su prvi koraci teški i koliko u prvim koracima ima spoticanja i padova. Zato su tri godine Dnevnog centra “Biseri” pravi mali jubilej i podsjećanje da tek nekoliko godina naš grad ima ustanovu koja je bila prijeko potrebna Budvi, djeci i roditeljima ovog grada.
Dnevni centar je počeo sa radom  oktobra 2019.godine i Opština Budva uradila je sve što je bilo u njenoj moći da ova ustanova napravi prve korake. Problemi sa prostorom, stručnim kadrom i zakonskim okvirima, uprkos našoj ogromnoj želji da centar što prije stane na noge, bili su izazovni i činili su se nepremostivim. Danas, naši mlađi sugrađani imaju komforan prostor od 500m2 opremljen po najsavremenijim standardima, sa licenciranim stručnim timom obučenim da pruži najkvalitetniju uslugu našim korisnicima, kroz grupni i individualni rad, senzornom sobom, fizioterapeutskom salom.
 Prošle godine, Opština Budva izdvojila je sredstva za nabavku specijalizovanog vozila za prevoz korisnika Dnevnog centra.
Odlukom Opštine, roditelji korisnika oslobođeni su plaćanja usluga Dnevnog centra. Ipak, ne mislim da je ovo dovoljno i vjerujem da možemo i moramo da uradimo više.

Opština Budva će zajedno sa Sekretarijatom za investicije učiniti sve da uslovi za djecu našeg grada budu sve bolji. Prvi važan korak u tom pravcu je izrada glavnog projekta “Dnevni centar BISERI zona 27+” nakon čega očekujemo da će ovaj projekat biti realizovan u najskorijem vremenu.
Nepravda koju su potencijalni korisnici ovog uzrasta osjećali do sada, biće konačno ispravljena.  Tu je i dvorištve koje će biti opremljeno uz pomoć Turističke organizacije Budva i koje će boravak u Centru našim korisnicima učiniti još prijatnijim i humanijim.
Direktorice Radoman, Vama i Vašem kolektivu čestitam na predanom i istrajnom radu. Inkluzija djece i mladih sa smetnjama i poteškoćama u razvoju mora biti ključni cilj i misija, i to ne samo Dnevnog centra kao ustanove, nego svih nas kao šire društvene zajednice. Jer, istinska snaga promjene na bolje u životu onih koji se susreću sa drugačijim izazovima, svoj smisao dobija samo u zajedničkom djelovanju korisnika, porodice, institucija i šireg društva.
 Uvjeravam vas da će Opština Budva ostati vaš iskren prijatelj i istrajan partner na tom dugom i važnom putu!
– Milo Božović predsjednik Opštine Budva .

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.