Connect with us

Bar

Da li turiste treba da dočekuje smeće po ulicama?

Published

on

PIŠE: Mr Radinka Ćinćur (kandidatkinja koalicije “Idemo ljudi! – Demokratski, evropski, ujedinjeno za Bar!” za odbornicu u Skupštini opštine Bar)

Živimo u uvjerenju da treba da razvijamo turizam, da svako od nas ponaosob doprinosi tome, da treba sve da učinimo da nam dođu gosti iz cijelog svijeta. I nadamo se da je to moguće, ali ta naša sreća kratko traje kad shvatimo da gosti moraju prolaziti ulicama gdje se svakodnevno odlaže  smeće, bez kontejnera, u plastičnim kesama, koje razvlače mačke i psi. Stidimo se. Kako da objasnimo gostima da je to kod nas tako, da nemamo drugog rješenja. Da li biste vi išli na odmor u zemlju u kojoj ne možete od smeća proći ulicom?!

Kako riješiti problem?

Onako kako su ga riješile sve razvijene zemlje kojima je stalo do svog imidža i do zdravlja svog stanovništva: postaviti podzemne kontejnere gdje god je to moguće – u centru grada ispred Gimnazije, u Šušanju kod željezničkog stajališta, kod pumpe za vodu (na skretanju za Zeleni pojas), na parkingu; podijeliti kante za odlaganje otpada svakoj kući tamo gdje nije moguće postaviti podzemne kontejnere i smeće odvoziti redovno.

Pored ovoga, kada budemo vršili vlast u Baru, postavićemo kompostere kojim ćemo organski otpad pretvarati u prirodno đubrivo, koje će nadležno komunalno preduzeće koristiti za sopstvene potrebe.  Napravićemo plan za selektivno odlaganje otpada i potraživati sredstva od fondova Evropske unije, koja su spremna za dobre projekte.

I još nešt; kada nam date povjerenje da upravljamo vašim i našim Barom sljedeće četiri godine, obećavamo da će ovaj problem biti u vrhu naših proriteta. Potrudićemo se da ljudi koji brinu o čistoći našeg grada budu bolje plaćeni za svoj posao, kao što je to slučaj u svim razvijenim zemljma svijeta. Tako ćemo biti sigurni da komunalni poslovi neće biti najmanje plaćeni i najmanje atraktivni.

Bar

Drama na Skadarskom jezeru: Spašene četiri osobe

Published

on

Akcija spašavanja više osoba sa broda koji je isplovio iz Virpazara na Skadarskom jezeru uspješno je okončana večeras oko 21:30! Na čamcu su bile četiri osobe (tri žene i muškarac).

U akciji spašavanja su učestvovali svojim plovilom pripadnici Sektora granične policije” potvrđeno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Veliko nevrijeme zahvatilo je područje Skadarskog jezera. Jak vjetar, podigao je talase što je otežavalo akciju spašavanja.

Poznavaoci prilika u nacionalnom parku ukazuju da je jezero izuzetno opasno usljed vremenskih okolnosti kad je jak vjetar te da se provjerava vremenska prognoza prije isplovljavanja.

Nastavi Citanje

Bar

Udes u Šušanju, jedna osoba povrijeđena

Published

on

Jedna osoba je povrijeđena u udesu koja se jutros u 5.45 časova dogodio u naselju Šušanj.

U sudaru su učestvovala dva automobila marke BMW barskih registarskih oznaka.

Jednim vozilom je upravljao D.U. (41), a drugim V.N. (43).

Nastavi Citanje

Bar

Bakljada barskih Delija zbog Zvezdine titule (VIDEO)

Published

on

Fudbalski klub Crvena zvezda osvojio je sedmu uzastopnu titulu nacionalnog prvaka u šampionatu Srbije, što je proslavljeno i u Baru, gradu u kojem decenijama postoji jedna od najaktivnijih grupa navijača slavnog beogradskog kluba.

Delije iz Bara odlučile da uspjeh svog kluba proslave bakljadom kod svjetionika koja je izazvala veliku pažnju javnosti u regionu…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.