Budva

Cvijeće i zelenilo za ljepši izgled Budve

Published

on

U sklopu D.O.O “Komunalno” posluje radna jedinica “Zelenilo” koje se isključivo bavi poslovima održavanja javnih zelenih površina, rekonstrukcijom postojećih kao i izgradnjom novih, koje su određene godišnjim programom.

Ova radna jedinica pruža konsultantske usluge i daje logističku podršku drugim izvođačima.

Nešto što je pečat ove radne jedinice jeste naš rasadnik cvijeća gdje proizvodimo ljetnje jednogodišnje (kadifica, ukrasna žalfija, dalija, gazanija…) i zimske dvogodišnje (dan i noć, turski kafanfil….) vrste biljaka.

Iz rasadnika se dobije do 100.000 biljaka ljetnjeg, a do 60.000 biljaka zimskog cvijeća koje je namijenjeno za cvijetnjake na javnim zelenim površinama.

Kada je u pitanju održavanje zelenila u sezoni, RJ Zelenilo je u mnogome doprinijela uzletu budvanskog hortikulturnog duha.

Svakodnevno su se realizovale aktivnosti košenja travnatih površina i samorasle vegetacije, orezivanja žive ograde i ostalog žbunastog rastinja, sadnje novih sadnica, malčiranja zemljišta, navodnjavanja zelenih i cvijetnih površina, plijevljenja trave čak i kada nam vremenski uslovi nisu bili saveznici.

Ono čime se ova radna jedinica može pohvaliti jeste uređenje cvijetnog dijela na novoj fontani u Boljačin dolu, kao i bajkovitim izgledom grada kada su u pitanju zelene i cvijetne površine, odnosno hortikulturom na nivou koji opravdava epitet “kraljica mediterana” – saopštili su nam iz D.O.O Komunalno radna jedinica “Zelenilo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version