Connect with us

Budva

Popović: Novi putevi za ljepšu budućnost svih nas

Published

on

Sekretarijat za investicije Opštine Budva na čijem je čelu sekretar Joko Popović u predhodnom periodu spoveo je veliki broj kapitalnih investicija, među kojima je i izgradnja saobraćajnice ,,G“ u naselju Poljane, u blizini Svetog Stefana. Vrijednost ovog značajnog i kapitalnog projekta iznosila je 216.707,38 evra.

Samo domaćinskim odnosom prema budžetu i sa velikom ljubavlju prema metropoli turizma, a na čelu sa Milom Božovićem, uradićemo sve da još hrabrije gradimo i obnavljamo, kako bi ostavili našoj djeci, a sve u cilju njihove bolje budućnosti.

U kratkom vremenu postale su vidljive opsežne izmjene infrastrukture našeg grada, spremni smo da i u narednom periodu uradimo još više investicija za dobrobit naših građana jer Budva je svima nama na prvom mjestu – zaključuje se u saopštenju Sekretarijata za investicije Opštine Budva .

Budva

“Oduzimanje Luke Budva je novi atak Vlade na Budvu”: Budva-naš grad!

Published

on

Odbornički klub “Budva naš grad!” najoštrije osuđuje današnju odluku Vlade Crne Gore da poništi zaključak o ustupanje Luke Budva opštini Budva.

“S obzirom da je ista usvojena u periodu kada su već raspisani lokalni izbori to nedvosmisleno dokazuje da se Vlada nakon neuspješnog pokušaja uvođenja prinudne uprave, umiješala u izborni proces. Ovaj potez vidimo kao čin političke odmazde prema svim građanima Budve i nedopustivo ponašanje Vlade koja se usudila da raskine ugovor izmedju Morskog dobra i Opstine Budva po kojoj je luka trebala biti vraćena građanima”, navodi se u saopštenju odborničkog kluba “Budva naš grad!”.

U saopštenju se dodaje da “ovakvo skandalozno ponašanje političkih elita koji sjede u Vladi je identično ponašanju u doba DPS kada su se resursi iz Budve samo uzimali i otimali”.

“Na ovaj način izigrani su građani Budve i to najviše oni koji su se 30 godina borili protiv “privatnog zakupca” luke po mjeri DPS. Sa pravom možemo da sumnjmo da su napravljeni novi dilovi i da ce preko Morskog dobra luka završiti ponovo u privatne ruke. Postavljamo javno pitanje menadžmentu Morskog dobra zbog čega ste dozvoli da građani Budve budu izigrani i zašto statirate u foteljama koje nisu vrijedne ove sramote. Svima je poznato da je Opština Budva zahtijevala početak postupka uvođenja u posjed od strane Morskog dobra i baš kada je sledeće nedelje to trebalo da se desi, Vlada hitno poništava odluku i onemogućava opštinu u toj namjeri. Očigledno su u pitanju novi dilovi po starom modelu koje ne smijemo dozvoliti. Pozivamo sve građane, zainteresovane korisnike, predstavnike NVO da zajedničkim snagama pružimo adekvatan odgovor na nedopustiv čin represije Vlade Crne Gore”, poručili su iz odborničkog kluba “Budva naš grad!”.

Nastavi Citanje

Budva

IZBORI: U Budvi pravo glasa ima 19.042 građana

Published

on

Iz MUP-a napominju da je, kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način ili izvršiti promjenu adrese prebivališta upotrebom elektronske lične karte, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet.

Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Budva na dan 26. mart 2024. godine je: 19.042, saopšteno je iz Ministartsva unutrašnjih poslova (MUP).

Broj birača u biračkom spisku u opštini Budva po kome su održani prethodni izbori 11. juna 2023. godine je: 18.909.

“Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)”, naveli su iz MUP-a.

“Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište”, kazali su iz MUP-a.

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu. Takođe, birači upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju i certifikata za kvalifikovani elektronski potpis koji su ugrađeni u elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, putem gore navedenog internet portala https://e.servis.mup.gov.me, mogu elektronskim putem izvršiti i promjenu adrese u okviru opštine u kojoj imaju prijavljeno prebivalište.

Iz MUP-a napominju da je, kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način ili izvršiti promjenu adrese prebivališta upotrebom elektronske lične karte, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me

“U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta”, naveli su iz MUP-a.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović pozdravio odluku Milatovića: Od danas počeo izborni proces u Budvi

Published

on

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović pozdravio je odluku predsjednika Crne Gore o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora za 26.maj.

“Ovim je stavljena tačka na pokušaj raspuštanja lokalnog parlamenta od strane Vlade Crne Gore i imenovanje prinudne uprave. Skupština opštine Budva je reagovalo promtno i donijela politički mudru odluku da autonomno riješi političku krizu. Vraćanjem mandata građanima na najdemokratskiji i nazakonitiji način je prevaziđena situacija. Od danas je počeo izborni proces u Budvi i ovom prilikom želim da poželim sreću svim političkim akterima, uz želju da kampanja prodje u fer i demokratskoj atmoferi, uz puno poštovanje najviših demokratskih standarda”, naveo je Jovanović u objavi na Fejsbuku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.