Connect with us

Bar

Strah životu kalja obraz često

Published

on

PIŠE: Aleksandar RAKOČEVIĆ

Nismo radili bilo kakva istraživanja. Nismo se puno interesovali ni za tuđa. Sklopili smo jednu prirodnu koaliciju koju čine ljudi mahom ostvareni u svojim profesijama, relaksirani izbornim rezultatom, kakav god da bude; a s razlogom očekujemo najbolji, jer se, jednostavno, osjeća u vazduhu.

Bio sam dio mnogih koalicionih saveza- nikada nije bilo ovako: prijatno, opušteno, sa toliko smijeha i bez brige, bez tenzija i krupnih riječi, sa optimizmom i pozitivom, sa malo riječi i sa puno rada…

Družimo se, svuda nas ima, a već smo uz par sati kvalitetnog druženja bili na korist sebi i građanima.

Većina naših kandidata sa liste je prvi put u politici. Poslednje što iz toga proizilazi je neiskustvo. Iz toga proizilazi nova, pozitivna energija, više volje, poleta, ambicije i istinske želje da našem gradu budemo na korist. Neki od nas iskusnijih smo se izmakli malo u stranu, ali ne možemo biti više i iskrenije uz naše nove kolege. Ponosan sam na ove ljude.

Zato mi je i krivo, i priznajem da je ostao gorak ukus nakon jutrošnjeg prizora, kada sam vidio šta je grupa nekih uzaludnika ostavila na izlozima prostorija našeg novog izbornog štaba.

Fotografije predstavnika sve tri naše stranke koje čine koaliciju, bile su poderane, odcijepili su im lica. Meni to miriše na DPS, pošto smo odabrali zgradu u kojoj su smještena i javna preduzeća koja su oni privatizovali. Miriše mi na njihovu paniku i nervozu jer sam načuo da su dobili rezultate istraživanja koje im se nimalo ne dopada. I taman da na to zaboravim, popodne se dogodi još jedan mali incident. Na moje iznenađenje, njegov vinovnik je bio Dušan Raičević, lično. Dok smo dijelili svoj reklamni materijal na šetalištu, Raičević se, u društvu supruge, našao u blizini. Tu se srdačno (makar je tako djelovalo) pozdravio sa Draganom Tufegdžićem, nosiocem naše liste “Idemo, ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno, za Bar! Br. 7”. Reporterka lokalnog portala je htjela da zabilježi taj trenutak, kao što bi učinio svaki normalan novinar. Međutim, Dušanu se to nije dopalo, pa joj je prišao i napao je, pitajući: zašto to radi (koje?), zašto snima (šta?) da li želi sve da uništi (šta to?) ITD…

Žena je ostala u šoku, pogledom trežeći nekoga da se umiješa i zaštiti je. Tako mi je rekla kasnije, kasno uveče, kada sam je pozvao da pitam šta se dogodilo. I dalje je bila u šoku, i dalje gotova da zaplače, i dalje joj je bilo neshvatljivo zbog čega bi jedan predsjednik opštine tako reagovao na obično fotografisanje sa političkim oponentom, pred neke lokalne izbore…

Zbog čega je Raičević pomislio da u tome ima loše namjere, treba pitati njega.

Poznajem ga dovoljno dobro da mogu da tvrdim da nije u njegovoj prirodi da nekome, a pogotovo jednoj dami- usere dan. Ali, strah životu kalja obraz često, a isto tako ne mogu reći da ne mislim da je plašljiv, i da ni pod razno nije pripremljen za poraz kojem se neumitno baca u zagrljaj. Na kraju krajeva, on i takvi drhte i kad Đukanović zove da čestita a ne da pjeni zbog poraza.

Elem, ne mogu da sakrijem da mi je drago i što su nam vandalski nasrnuli na prostorije- prelijepićemo novim fotografijama, ni što je nervozni Dule-dudule isprepadao novinarku- preboljeće ona to, jer je i Dule svoju jalovu političku karijeru priveo kraju, a sa njim i dps odlazi u opoziciju. Tako da Dule, nakon 23.10. može slobodno da se vrati onome što ga je i preporučilo za visoke lokalne funkcije, kako to rekoše- “podopolagačkim radovima”, a ovaj grad ostavi onima koji su spremni i voljni da se na pošten način bore za bolje sjutra našeg napaćenog Bara. Idemo, ljudi!

Ne obazirite se na bijes luzera kojima je “imao pa nemao” najveća trauma u životu.

(Autor je kandidat za odbornika koalicije „Dragan Tufegdžić – Idemo, ljudi“ Demokratski, evropski, ujedinjeno“ – 7)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.