Connect with us

Budva

Budva: Sprovedeni kapitalni radovi na pobošljanju vodovodne i kanalizacione mreže

Published

on

Sekretarijat za investicije Opštine Budva na čijem je čelu sekretar Joko Popović u prethodnom periodu sproveo je veliki broj kapitalnih investicija među kojima je i izvođenje radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione infrastruktire na lokalitetu Topliški put – Prijevor .

Ukupan iznos investiranih sredstava za ovaj projekat iznosi 73.566,58 evra.

“U ovu godinu smo krenuli ambiciozno i nastavili smo sa planiranom rekonstrukcijom dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih mreža a sve u cilju što kvalitetnijeg infrastrukturnog razvoja našeg grada”, zaključuje se u saopštenju Sekretarijata za investicije Opštine Budva.

 

Budva

Francuskinja prijavila da je silovana u Budvi

Published

on

U razmaku od jednog sata policiji su prijavljena dva slučaja seksualnih delikata. Državljanka Francuske prijavila je oko 15 časova da je silovana u Budvi.

Francuskinja je policiji ispričala da je silovana njoj nepoznata osoba.

Sat kasnije podgoričkoj policiji je još jedna žena, strana državljanka, prijavila da je, kod šoping mola Delta city, navodno seksualno uznemiravao njoj nepoznati taksista.

Policija je slučajeve prijavila nadležnim tužilaštvima i trenutno se radi na identifikaciji dva događaja.

Nastavi Citanje

Budva

“Budva zaslužuje da se država prema njoj odnosi sa poštovanjem”

Published

on

Naš grad učestvuje u punjenju državnog budžeta sa skoro pola miliona eura. Najrazvijenija turistička privreda je u Budvi, a broj registrovanih privrednih subjekata je najveći u Crnoj Gori u odnosu na broj stanovnika. Pa ipak, iako smo privredno najpotentniji grad, država skoro ni centa ne vraća kroz kapitalne investicije“, poručili su iz građanske liste Budva naš grad.

Taj odnos, koji je za vrijeme DPS bio sveden na otimačinu svih resursa, a posebno vitalnih i neobnovljivih – poput prostora, traje i danas.
Najočigledniji primjer je luka Budva, oteta od građana na netransparentan način, uprkos svim naporima – i dalje je u vlasništvu Stratex grupe, privatne firme kojoj je sadašnja Vlada čak izdala i dozvolu za hotel sa 5 zvijezdica na Zavali, bez ikakvih konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave“, navodi se u saopštenju i dodaje:
Zato ćemo se zalagati za punu decentralizaciju u skladu sa evropskim praksama i iniciraćemo temeljnu izmjenu Zakona o Morskom dobru koji je najvrijedniji resurs jedne opštine oduzeo“.

Saopštenje liste Budva naš grad završava porukom: “Naša dobra treba da pripadaju našem gradu!”

Nastavi Citanje

Budva

Raspisan konkurs za javni linijski prevoz putnika u opštini Budva

Published

on

Sekretarijat za komunalno stambene poslove na osnovu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika raspisuje Konkurs o dodjeli linija za obavljanje djelatnosti javnog linijskog prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Budva, bez naknade, po utvrđenom Planu linija.

Dodjela linija za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Budva dodjeljuje se na period od četiri godina.

Detaljne informacije u vezi Javnog konkursa dostupne su na zvaničnom sajtu Opštine Budva na sljedećemLINKU

Detalje iz Konkursa pogledajte u nastavku:

A. STALNE LINIJE OD 01.01. DO 31.12. GOD.:



Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.