Connect with us

Budva

Leković: Upravni sud da poništi odluku o izboru Raičevića

Published

on

Nakon što je Upravni sud postupajući po tužbi Demokrata poništio odluku Skupštine Glavnog grada, kojom je 5. jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković, za očekivati je da u narednih par dana istu odluku donese i u predmetu protiv Dušana Raičevića koji se već par mjeseci nelegitimno predstavlja kao prvi čovjek grada Bara, saopštio je predsjednik kluba odbornika Demokrata Bar Momčilo Leković.

“I ne samo to, ovaj građanin u periodu izborne kampanje opštinskom imovinom i sredstvima raspolaže na način što je brutalno podređuje ličnim i interesima partije kojoj pripada. Tako su izdvajanja u službi predsjednika Opštine za samo 6 dana (od 10.10. do 16.10.) dosegla iznos od skoro 10 hiljada eura, od čega najviše za medijsku prezentaciju, usluge reklama, sponzorstva i pomoći. Takođe, po ustaljenoj praksi u periodu izborne kampanje i opštinski bilbordi stavljeni su u funkciju građanina Raičevića i njegove lične kampanje”, tvrdi Leković.

On ej podsjetio da je da je  odbornički klub Demokrata  još 22. jula Upravnom sudu Crne Gore podnio tužbu protiv Skupštine opštine Bar radi poništenja Odluke o izboru Dušana Raičevića za predsjednika Opštine Bar. Predmet kod tog suda vodi se pod brojem U.br. 6376/22.

Kako kaže, “9. septembra, znajući koliko je važno spriječiti građanina Raičevića da u izbornu kampanju uđe kao nelegitimni predsjednik Opštine podnijeli smo urgenciju Upravnom sudu kojom smo tražili hitno postupanje u ovom predmetu, a sve radi zaštite javnog interesa”, kaže se u saopštenju.

Poručio je i da su razlozi za poništenje Odluke o izboru Raičevića još značajniji od razloga koji su bili relevantni za poništenje Odluke o izboru Ivana Vukovića.

“S tim u vezi, formalnost u vidu donošenja presude kojom će se poništiti pomenuta odluka, izgleda da jedino može spriječiti dalju uzurpaciju i zloupotrebu opštinske imovine od strane građanina Raičevića odnosno predstavnika Koalicije “Prava stvar Bar””, zaključio je Leković.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.