Connect with us

Budva

Jovanović: Fokus gradnja bolnice; Mitrović (DPS): Gdje ćete da je gradite? Jovanović: Pored sve nezaježljivosti funkcionera DPS-a ostalo je zemljišta za to!

Published

on

Izgradnja opšte bolnice i niz kapitalnih infrastrukturnih poduhvata u svim djelovima grada, samo su dio izbornog programa Demokratskog fronta u Budvi koji podrazumijeva investicije vrijedne 80 miliona eura u ovaj grad i za koji je glavni menadžer Budve i 2. na listi “”Milo Božović-Budva na prvom mjestu – DF“ na TV debati na TVCG kazao da je superioran u odnosu na sve ostale ponuđene u tekućoj predizbornoj kampanji.

Tokom debate na Javnom servisu, Jovanović je nakon svakog izlaganje nosioca listu ”Prava stvar – jedinstveni za Budvu – Dragana Mitrović – DPS, SDP, SD, GI 21. maj, LP”, imao duel sa funkcionerkom DPS-a tokom kojih je podsjećao gospođu Mitrović na “podvige” njenih partijskih kolega koji su vršili vlast prije 2016. godine i na teror koji je bivši režim sproveo u ovom gradu preuzimajući nelegalno vlast ljeta 2020.

U uvodnom obraćajnju, Jovanović je kao najveći problem Budve predstavio arbitražni spor sa njemačko austrijskom kompanijom WTE.

Najveći problem Budve je WTE, radi se o jednom od najkoruptivnijih poslova u Crnoj Gori, vrijednosti preko 100 miliona eura. U ovom trneutku protiv Opštine Budva vode se dva arbitražna postupka u Ženevi i Frankfurtu koja su vrijednosti preko 100 miliona eura, od strane njemačko austrijske kompanije WTE. U tim poslovima je već priznata korupcija bivšeg direktora Fausta, u iznosu 3,5 miliona eura, kao i bivših funkcionera DPS-a u Opštini Budva. Opština Budva pokušava da sačuva novac građana i da se odbrani u ta dva izuzetno teška postupka. Ukoliko epilog bude negativan, račun Opštine Budva biće ponovo blokiran, neće biti novca za plate, za socijalna davanja i za mnoge druge tekuće stvari koje su životno važne za naše građane. Danas vjerovatno ni u Crnoj Gori ne postoji važnije pitanje od toga, posebno kada vidimo da je to zaostavština Demokratske partije socijalista, ukoliko bi došlo do negativnog ishoda artbitražnog postupka, to bi dovelo do povećanja javnog duga ne samo Budve već i čitave Crne Gore. Mislim da ovo pitanje nije dovoljno zapaženo od strane državnih institucija”, rekao je Jovanović.

Reagujući na opaske nositeljke liste DPS koalicije Dragane Mitrović da se Budvom upravlja sa strane, Jovanović je odgovorio:

Čuli smo izbornu tezu koja je postala poštapalica, koju ponavlja DPS da se Budvom ili nekim drugim gradovima gdje vlast vrši Demokratski front upravlja sa strane. Želim da demantujem te tvrdnje jer ne stoji ni u jednom smislu. Budvom se upravlja isključivo iz Budve, da nije tako DF ne bi osvojio 42 odsto glasova, i da nije tako DF ne bi osvojio sada apsolutnu vlast, tako da će vam građani dati najbolji dogovor“, kazao je Jovanović.

On je potom upitao funkcionerku DPS-a koje je njeno mišljenje o dešavaljanja iz 2020. godine kada je Demokratska partija socijalista uz pomoć policijskih i parapolicijskih snaga upala u Opštinu Budva i da li će DPS, makar kao najmanju mjeru kajanaja pristati da plati ona razbijena vrata balvanom.

Ja predvodim listu ne satelita, nego evropskih suverenističkih partija, kao žena koja ima skoro 60 godina i radi u školi. Ako imate meni nešto da kažete da sam ja nešto ukrala ili uradila recite, ili bilo kome sa te liste. Vi znate da se vodi neravnopravna borba i koliki je novac stigao iz Srbije kao i u Nikšiću. U Budvi se vodi neravnopravana borba, a građani će u nedjelju odlučiti ko je za njih najbolji izbor“, bio je odgovor Dragane Mitrović.

Govoreći o viziji vršenja vlasti u narednom četvorogodišnjem periodu Jovanović je rekao da je izborni program DF-a u Budvi superioran u odnosu na svu konkurenciju, naglasivši “uz dužno uvažavanje svih drugih ideja”.

Naš program predviđa 80 miliona investicija i Milo Božović je garant da će on biti realizovan. Fokus našeg izbornog obećanja i rada tokom naredne četiri godine biće izgradnja bolnice sa porodilištem. Krajnje je vrijeme da metropola turizma prepoznata i u regionu zaslužuje bolnicu koja će imati sve savremene sadržaje i omogućiti bezbjedan boravak svima u našem gradu. Tu je i izgradnja Kulturnog centra kao zaostavštine porodice Luketić, zatim izgradnja nedostajućeg parking prostora gdje smo riješili sve probleme u vezi izgradnje višespratne moderne garaže kod pošte. Tu je izgradnja moderne saobraćajnice na području Grđevice i potupna revitalizacija tog prostora“, naveo je Jovanović.

Glavni menadžer Budve je potom prokomentarisao obećanje nositeljke liste DPS koalicije (“Prava stvar”), o izgradnji sigurnih kuća:

Čuli smo afirmativne poruke vezane za planove međutim mnogi su bili u prilici da vrše vlast u Budvi i uvjerili smo se djelima a ne riječima šta su spremni i šta kadri uraditi za građane Budve. Čuli smo od predstavnika DPS-a da oni žele da grade sigurne kuće i ja sam na trenutak pomislio da se radi o izgradnji dodatne jedinice ZIKS-a jer vidimo da su se svi predsjednici opštine iz redova DPS-a našli u zatvoru, po pravilu zasluženo i da su priznali krivicu da su oštetili budžet građana Budve za nekoliko miliona. Postaviću vam hipotetičko pitanje, jer nećete biti u prilici da ga sprovedete, da li planirate da nakon izbora pravite koaliciju sa Demokratama jer vidim da ste pohvalili gospodina Krapovića da je njegova vladavina bila pristojnija od njegovih naslednika i da li mislite da u ovom studiju možete doći u priliku da sklopite koaliciju sa nekim i vršite vlast?”

Mitrović je odgovorila da ljudi iz DPS-a skidaju kapu Krapoviću. “Mi nikada nećemo biti u koaliciji sa ljudima koji ne poštuju neke nacije”, dio je odgovora Mitrović.

Jovanović je postavio pitanje i nosiocu liste GP URA (Može Budva) Ivana Ivanovića, šta lično zna o nasilnom preuzimanju vlasti ljeta 2020. kao i da li je operacijom rukovodio Andrija Nikolić, da li je to odboravao i da li ste i da li je zbog toga izašao iz DPS-a.

Ne stidim se ničega što sam radio u prošlosti. Koordinator jeste bio Andrija Nikolić. Javnosti je poznato da smo imali sukob nakon toga jer je želio da svali odgovornost na ljude koji su bili u Budvi a ja sam rekao da je kao korodinator koji je donosio odluke koje smo sprovodili morao da preuzme makar dio odgovornosti, a ljudski je bilo da je preuzeo čitavu i podnio ostavku. Nije umjesno da sada pričam da li sam to podržavao ili nisam sa ove pozicije. Nisam javno istupio tada, ali izašao sam iz partije. Da sam bio izabran za predsjendika odbora sigurno bih izašao pred građane Budve i rekao da se ograđujem od svih ovih djela koja su urađena mimo zakona”, odgovorio je Ivanović.

Nositeljka DPS koalicije Dragana Mitrović upitala je Jovanovića “da li je bolnica predviđena urbanističkim planom i da li ima zemlje za bolnicu ili će DF graditi bolnicu bez planova?

Na svu sreću, pored sve nezaježljivosti funkcionera Demokratske partije socijalista ipak je ostalo nešto prostora Opštini Budva. Zvuči nevjerovatno ali je istinito. Pitanje da li je predviđeno planom ili ne treba da postavite svojim prethodnicima iz DPS-a koji su bili na čelu grada ili odbornicima partija koje sada predstavljate ili da makar elementarno budete upućeni da ukoliko se nešto ne nalazi u planskom dokumentu nije nemoguće predvidjeti i donijeti od strane Vlade. Opšta Bolnica je interes svih građana Budve i ne samo njih nego i turista i Crne Gore, i to je mjera patriotizma na koji se vi često pozivate a ja smatram da ako ste stvarno patriota ovu ideju treba da podržite “, odgovorio je Jovanović.

POGLEDAJTE ČITAVU DEBATU:

(Izvor: Glas naroda)

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.