Connect with us

Novosti

Prvi crnogorski derbi ove sezone u ABA ligi: Mornar dočekuje Derbi (VIDEO)

Published

on

Prvi ovosezonski crnogorski derbi u AdmiralBet ABA ligi igra se večeras od 19 sati u Topolici gdje Mornar Barsko zlato dočekuje SC Derbi.

Minule sezone u dva duela ovih timova u regionalnom prvenstvu slavili su gosti pa je sastav iz Podgorice jedini učesnik ABA “karavana” koji nije poražen u Topolici. Uprkos skromnoj istoriji međusobnih duela u ovom takmičenju, za “Ponos Bara” i ovaj detalj biće dodatni motiv uz želju da nakon dva manje-više očekivana poraza zabilježe treći ovosezonski trijumf u ABA ligi.

Još uvijek nemamo jasnu prognozu da li će Rasel biti spreman za ovaj meč u nedjelju.Što se tiče SC Derbija, riječ je o iskusnoj ekipi koju vuku prekaljeni igrači na različitim pozicijama. Od ove sezone tu je i iskusni centar Tasić i vrlo je teško igrati protiv njih, ali mi moramo pružiti najbolju partiju, ako želimo pobjedu”, rekao je uoči utakmice šef stručnog štaba Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević.

Ukoliko Rasel ne bude mogao na teren, ulogu prvog plejmekera preuzeće Balaša Živanović.

Radili smo dobro od meča sa Partizanom, pa do danas. Spremni smo i fizički i psihički da damo svoj maksimum u ovom malom crnogorskom derbiju ABA lige”, rekao je bek Mornara.

Utakmice u dvorani SC Topolica počinje u 19 sati

Budva

Jovanović pozdravio odluku Milatovića: Od danas počeo izborni proces u Budvi

Published

on

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović pozdravio je odluku predsjednika Crne Gore o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora za 26.maj.

“Ovim je stavljena tačka na pokušaj raspuštanja lokalnog parlamenta od strane Vlade Crne Gore i imenovanje prinudne uprave. Skupština opštine Budva je reagovalo promtno i donijela politički mudru odluku da autonomno riješi političku krizu. Vraćanjem mandata građanima na najdemokratskiji i nazakonitiji način je prevaziđena situacija. Od danas je počeo izborni proces u Budvi i ovom prilikom želim da poželim sreću svim političkim akterima, uz želju da kampanja prodje u fer i demokratskoj atmoferi, uz puno poštovanje najviših demokratskih standarda”, naveo je Jovanović u objavi na Fejsbuku.

Nastavi Citanje

Bar

Nenezić: O budućnosti grada Bara odlučivaće građani Bara

Published

on

Očigledno je da ukoliko Vlada prihvati kontroverzni projekat ne radi u interesu građana, a vrijeme će pokazati u čijem interesu radi, saopštio je poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, komentarišući informaciju da Vlada odlučuje o LNG terminalu tek nakon ekološke studije.

On je istakao da o budućnosti Bara treba da odlučuju građani, koji zaslužuju odgovore na brojna pitanja i kojih se u konačnom najviše tiče ovaj projekat.

„Pored studije o uticaju na životnu sredinu, jednako je važno uraditi studiju isplativosti ovakvog projekta. S obzirom na činjenicu koliko bi izgradnja koštala, da Crna Gora nema izgrađen gasovod i gas dopremljen u Luku Bar ne bi mogla da koristi, te da li građanima Crne Gore treba još jedno kreditno zaduženje od milijardu eura. Gdje bi ukapljeni prirodni gas išao, kako i da li je sa stručnog stanovišta bezbjedno da ide prugom, nije pitanje koje treba da interesuje samo stanovnike Bara, već i cijele Crne Gore”, kazao je Nenezić.

Nenezić je istakao da je Vlada koja namjerava izgradnju LNG terminala izgubila kredibilitet.

„Da li je LNG terminal u Baru “ponuđen” kao “slamka spasa” vladi koja je izgubila kredibilitet dešavanjima posljednjih nedjelja od strane EU zvaničnika koji su javno pokazali interes za ovaj projekat u tajnoj posjeti Luci Bar? Ono na šta se mora računati je da će ovdje zadnju riječ ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne”, zaključio je Nenezić.

Nastavi Citanje

Budva

Nije pomogla ni poruka sina Mila Božovića – Budva ide na vanredne izbore!

Published

on

Iako je sin Mila Božovića, Balša, na sjednici SO Budva prenio očevu poruku da je predsjednik Opštine Budva stopostotno sagalasan da se izglasa njegova suspenzija kako bi prevazišli krizu i ispuni poslednji uslov koji je Vlada postavila gradskom parlamentu da ne uvede privremenu upravu, deset odbornika kluba “Za budućnost Budve NSD PZP” odbilo je da promijeni stav pa je na sjednici koja je uslijedila usvojena odluka o skraćenju mandata.

Ovakvim epilogom potvrđena je želja odbornika kluba “Za budućnost Budve NSD PZP” da grad prepuste prinudnoj upravi, koja bi potom u roku do šest mjeseci organizovala izbore. Kako bi prinudnu upravu birala Vlada, jasno je ko bi ima privileguju da sa pozicija vlasti čeka izbore.

Činjenica da je za odluku o skraćenju mandata gradskoj Skupštini glasalo 21 od ukupno 33 odbornika, jasno je da su vanredni izbori bili jedino rešenje nakon podjele u klubu nekadašnje liste Budva na prvom mjestu – Milo Božović, koju je još uvijek aktuelni predsjendik Opštine predvodio sa Nikolom Jovanovićem, predsjednikom Skupštine opštine grada.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka Kolegijuma predsjednika Skupštine opštine Budva, na kojem su prisustvovali predstavnici svih odborničkih klubova, predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović, zakazao je za danas dva ključna zasijedanja lokalnog parlamenta.

Međutim, na 12. sjednici, na kojoj se očekivalo donošenje ključne odluke o privremenom udaljenju predsjednika Opštine, predlog nije dobio potrebnu podršku deset odbornika kluba “Za budućnost Budve NSD PZP”, pa je iz tog razloga predsjednik SO Budva Nikola Jovanović prekinuo zasijedanje sat vremena prije ponoći.

Predsjednik Kluba odbornika “Za budućnost Budve – NSD – PZP”, Nikola Kralj, istakao je u petak da njihov klub neće podržati privremenu udaljenje predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, izjavljujući da je neprijatno i teško glasati protiv lidera liste za kojeg su svi radili. Ništa se nije promijenilo ni nakon što je odbornike pomenutog kluba tek izabrana potpredsjendica Opštine Jasna Dokić pozvala da podrže predlog o izglasavanja suspenzije Božovića na funkciji predsjednika Opštine. Uslijedio je i poziv sina Mila Božovića Balše koji je, u skladu sa poslovnikom, došao je na današnje zasijedanje kako bi se obratio prisutnima prenoseći očevu poruku.

“Moj otac je stopostotno sagalasan da se izglasa njegova suspenzija kako bi prevazišli krizu. On je rekao i da bilo ko, ko ne izglasa današnji akt, da to radi iz ličnih iteresa, te da bi zbog svega što osjećaju prema gradu trebalo da dođu i izglasaju ovu odluku”, kazao je Božović u ime oca.

Predsjednik SO Budva kazao je da odusustvo sa današnje sjednice nije najavio nijedan od odbornika, ali na sjednici nije bilo kvoruma jer se nisu pojavili odbornici kluba “Za budućnost Budve – NSD – PZP”, pa je uslijedio jedini mogući epilog – skraćenje mandata Skupštini koje je potpisima podržalo 340 građana Budve.

Izvor: Glas naroda

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.