Connect with us

Budva

Ministarka kulture i medija posjetila Opštinu Budva

Published

on

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović i generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Milena Mijović Durutović posjetile su Opštinu Budva, gdje su razgovarale sa predsjednikom Milom Božovićem i njegovim saradnicima, kao i timom koji radi na projektu “Budva-Boka 2028 – Evropska prijestonica kulture”.

Kako je saopšteno iz Opštine Budva, glavna tema sastanka bile su aktivnosti na projektu Evropske prijestonice kulture, razmatranje dosadašnjih aktivnosti i koraci koji će uslijediti u narednom periodu.

Predsjednik Opštine naveo je da se Budva odlučila na ovaj korak upravo zbog činjenice da titulu Evropska prijestonica kulture dobijaju gradovi koji prepoznaju probleme i kojima je neophodna reforma u kulturnom smislu.

Uključivanjem Boke i ostalih gradova planiramo da, ukoliko postanemo Evropska prijestonica kulture 2028. godine, omogućimo cijeloj Crnoj Gori da promoviše svoju kulturu i kulturnu raznolikost na evropskom nivou“, naveo je Božović.

Sve aktivnosti u procesu aplikacije za sticanje Evropske prijestonice kulture doprinijeće kulturnoj transformaciji Budve i građenju novog imidža grada sa bogatim kulturnim sadržajima, ocijenila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Ovo je izuzetno značajan projekat kako za Budvu, tako i za cijelu Crnu Goru, a Ministarstvo kulture i medija će pružiti podrškuz svim učesnicima u procesu“, navela je Vlaović.

Mijović Durutović je naglasila opredijeljenost svih aktera uspješnoj realizaciji projekta, ali i u slučaju da se titula ne dobije, istakla je da Budva na ovaj način pokazuje odlučnost da se razvija u novom pravcu.

Članovi tima koji rade na aplikaciji a koje čine: sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Danijela Došljak, direktor TO Opštine Budva Nemanja Kuljača, predsjednik Savjeta za kulturu Predrag Zenović, koordinator projekta “Budva-Boka 2028 – Evropska prijestonica kulture” Dušan Kaličanin predstavili su na sastanku sve što je do sada urađeno i ono što Budvu u narednim fazama očekuje.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi izrade Programa razvoja kulture na opštinskom nivou, koji je jedan od uslova za sticanje statusa, uz podsjećanje da je u toku izrada Nacionalnog programa razvoja kulture koji će biti dobra osnova za ovaj dokument.

Dogovoreno je formiranje tima koji će činiti predstavici Ministarstva i Opštine, a koji će koordinirati projekat u narednim fazama.

Tokom posjete Opštini Budva, ministarka Vlaović je obišla i javne ustanove Narodna biblioteka Budve, Grad teatar i Muzeji i galerije Budve.

(RTV Budva)

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.