Connect with us

Bar

Bar: Uhapšen zbog krađe alkoholnih pića!

Published

on

Uprava policije saopštila je da je jedna osoba uhapšena, a protiv dvije osobe podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađu u Baru.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su rasvijetlili tri krivična djela.

Krivična prijava podnešena je protiv Lj.L (25), maloljetne osobe A.B. (12), a uhapšen je muškarac B.Đ.(50).

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa policija je protiv Lj.L. (25) iz Bara, koji se trenutno nalazi u UIKS-a zbog drugog krivičnog djela, podnijela krivičnu prijavu“, poručili su iz Uprave policije.

Dodaju da je on, sumnja se, sredinom janura 2019. godine, upotrebom podesnog sredstva provalio u jedan ugostiteljski objekat gdje je izvršio premetačinu i otuđio novac u iznosu od 70 eura i određenu količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Navode da je policija uhapsila B.Đ. (50) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na štetu jednog marketa.

Saopštili su da je on, sumnja se, početkom septembra 2022. godine iz unutrašnjosti marketa, koristeći nepažnju zaposlene, ukrao alkoholna pića u vrijednosti od oko 200 eura.

Krivična prijava je, kako navode, podnijeta protiv maloljetne osobe A.B. (12) iz Bara, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa.

Dodaju da se sumnja da je on koristeći nepažnju oštećenog sa jednog zidića na šetalištu ukrao telefon.

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.