Connect with us

Bar

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Baru: Šestorica maloljetnika brutalno pretukla vršnjaka!

Published

on

Sedamaestogodišnji Baranin bio je prije tri dana žrtva vršnjačkog nasilja. Njemu su šestorica maloljetnika prije tri dana u Makedonskom naselju nanijela više tjelesnih povreda u predjelu glave i abdomena.

Slučaj je prijavljen u CB Bar 17.novembra. Primorski portal prenio je da je mladić u prisustvu majke policijskom službeniku rekao da se plaši za svoju bezbjednost, i da ga je strah da ide u školu uz riječi „ne znam šta mogu da mi urade“.

Adolescent je ispričao da nije ni slutio šta mu se sprema nakon  telefonskog poziva druga iz škole da siđe na desetak minuta ispred zgrade.

Nakon ubjeđivanja pristao je da izađe i oko 21:15,  našao se sa vršnjacima i nekoliko mlađih dječaka u Ulici Rista Lekića. Predložili su da prošetaju do Bjeliša, „kod koša“  gdje je mladić rekao da je majci obećao da će se vratiti do 22:00. U početku, prema riječima žrtve vršnjačkog nasilja, ništa se čudno nije dešavalo.

Prema navodima maloljetnog mladića jedan iz grupe koji ide sa njim u istu srednju školu,  prvo ga je pitao da li je za njega  rekao da je „izgoretina u mozak“. Mladić je negirao. Nakon verbalnog maltretiranja,  stao mu je na stopalo i počeo da šamara vršnjaka. Neki iz grupe su držali maloljetnog mladića. Uslijedili su udarci pesnicama u predjelu lica. Pao je na pločnik, a zatim su su ga  udarali nogama u predjelu trbuha, piše primorski portal.

Dok je ležao na pločniku, nasilnik je od povrijeđenog mladića tražio da mu poljubi patike. On se prvobitno opirao, a dvojica mlađih su mu dobacili „Poljubi, i mi smo ljubili i vezali mu patike“.

Žrtva vršnjačkog nasilja poznaje sve učesnike napada na njega i njihova imena su poznata i policiji.

U izjavi datoj policiji, sedamnaestogodišnji mladić koji je trpio teror vršnjaka kazao je da on nije udario ni jednog iz grupe mladića koja ga je napala, niti je između njih ranije bilo vrijeđanja, ili prijetnji.

Napadnutom maloljetniku nanijete su povrede pesnicama i nogama.

Ljekari u Opštoj bolnici Bar konstatovali su povrede. Mladiću su urađeni laboratorijski nalazi, radiološki i ehosonografski je ispitan. Primio je i AT zaštitu.

Povrijeđeni mladić je na oporavku kući, umjesto u školi.

Primorski prenosi da su se, nezvanično, neki od maloljetnih nasilnika hvalili da su sve snimili a dan nakon što su pretukli vršnjaka jedan od učesnika napada je žrtvi poslao „pozdrav“ preko zajedničkog školskog druga.

Većina aktera poslednjeg slučaja vršnjačkog nasilja su stariji od 14 godina što, u slučaju prijave, podrazumijeva procesuiranje prema Zakon o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku.

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.