Connect with us

Budva

Budva: Počeli pregovori o kupoprodaji Citadele u Starom gradu

Published

on

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović sa saradnicima i vlasnik preduzeća Imobilia doo iz Budve Branko Ćupić sa svojim timom počeli su pregovore na temu kupoprodaje Citadele u Starom gradu. Obije strane su izjavile da su se stekli uslovi da se pitanje Citadele koje opterećuje obje strane već nekoliko decenija riješi.

Na sastanku je izražena spremnost da se pregovori nastave u cilju postizanja obostrano prihvatljivog dogovora.

Opština Budva će odmah pokrenuti zakonom propisane procedure i zatražiti od državnog katastra da uradi procjenu vrijednosti imovine u vlasništvu preduzeća Imobilia doo. Nakon urađene procjene nadležnog državnog organa preduzeće Imobilia doo će iznijeti svoju ponudu za prodaju Citadele koja će biti predstavljena javnosti.

Dogovoreno je da pregovori traju do 31. decembra, kada će biti poznato da li su zainteresovane strane postigle sporazum o kupoprodaji Citadele i pod kojim uslovima.

Opština Budva će o toku pregovora redovno obavješavati javnost u narednom periodu.

Budva

“Budi u Budvi” i ove subote!

Published

on

TO Budva i ove subote, 4. februara, u okviru manifestacije “Budi u Budvi”, organizuje lijepe događaje za najmlađe, na trgu ispred Starog grada.

Od 11 sati su planirane kreativne radionice i priredba vrtića “Ljubica Jovanović Maše”, dok će se od 12 sati održati “Maskota show”, uz face painting i priredbu vrtića “Moj svijet”.

Uz klub “Sonrisa” mališani će na trgu plesati od 13 sati.

Nastavi Citanje

Budva

Pogledajte kako će izgledati rekonstruisani centar Budve! (VIDEO)

Published

on

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke i okončane tenderske procedure Opština Budva zaključila je ugovor sa firmom “Geotehnics, Projects i Consalting” d.o.o. iz Podgorice, najpovoljinjim ponuđačem za sprovođenje stručnog nadzora nad radovima na rekonstrukciji ulica u centru grada sa izgradnjom kružnog toka. Vrijednost ugovorenog posla je 54 hiljade i 450 eura.

Detallji ovog ugovora nalaze se na sajtu opštine Budva u rubrici javne nabavke.

Podsjećamo da je programom uređenja prostora Opštine Budva za 2023. godinu predviđen prioritetni investicioni zahvat rekonstrukcije ulica 22. novembra i Mediteranske do skretanja za ulicu 13. jul, u okviru DUP-a Budva Centar. Ukupna vrijednost pomenutih radova iznosi milion i 730 hiljada eura.

Jedan od najznačajnijih investicionih projekata kojim bi se poboljšao protok saobraćaja u centru grada čekao je na realizaciju pune četiri godine, što zbog perioda epidemije korona virusa, što zbog nesloge u lokalnom parlamentu, pa je posljedica svega toga bilo neusvajanje investicionih planova na vrijeme i nemogućnost izvođenja radova.

Podsjetimo, pri isteku 2018. godine tadašnji predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, predstavio je strateški projekat u Budvi, saobraćajno rješenje centra grada kroz pretvaranje ulica 22. novembara i Mediteranske u bulevare, i izgradnju kružnog toka kod gradske Pošte.

Iz Sekretarijaza za investicije nezvanično saznajemo da će narednih dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova koji bi, ukoliko se postigne kvalitetan dogovor, trebalo da budu završeni do početka turističke sezone.

Nastavi Citanje

Budva

Policijska akcija u Budvi: Pronađeni marihuana, kokain i ekstazi, uhapšene dvije osobe (FOTO)

Published

on

Budvanska policija uhapsila je N.A. i A.L. , zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih doga, saopšteno je iz Uprave policije.

FOTO: Uprava policije

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, kako navode, preduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, zaplijenili opojnu drogu marihuana, kokain, ekstazi, kao i novac za koji se sumnja da potiče iz izvršenja krivičnih djela, te uhapsili dvije osobe.

Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, budvanska policija je, poručuju, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.A. (30) iz Republike Srbije sa boravkom u Budvi.

“Pronađeno je više manjih pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 35 grama, biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana oko 16 grama, dvije vage za precizno mjerenje, mobilni telefon i novac u iznosu od 5.200 eura za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojne droge”, ističu iz Uprave policije.

FOTO: Uprava policije

Takođe, poručuju, pripadnici budvanske policije su u saradnji sa službenicima Posebne jedinice policije izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Citroen c3“, budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.L. (28) iz Budve.

“Pronađeno je i oduzeto 734 grama opojne droge marihuana, manja količina opojne droge kokain, 28 komada tableta ekstazi, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, novac u iznosu od 975 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom opojne droge, kao i vozilo koje je korišćeno za prevoz opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave polciije.

Kako kažu iz policije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih doga N.A. i A.L. su lišeni slobode i uz krivične prijave privedeni nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

“Osim toga, u još tri odvojena slučaja budvanska policija je zaplijenila manje količine opojne droge i to od lica S.D. (32) i A.N. (23) iz Ruske Federacije i A.O. (23) iz Podgorice. Protiv ovih lica su podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga”, zaključuju iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.