Connect with us

Budva

Aktuelna vlast u Budvi za šest godina vratila dug prethodne od 50 miliona!

Published

on

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović rekao je gostujući u emisiji Mreža na TVCG da je od 2016. godine Opština Budva vratila 50 miliona eura duga koji je aktuelnoj vlasti ostavila prethodna, i da grad trenutno ne duguje nikome ni jedan cent!

Prema njegovim riječima finansijska konsolidacija je najbolji rezultat ostvaren u minulom periodu a na osnovu tog rezultata planiran je veoma ambiciozan razvojni projekat u narednom četvorogodišnjem periodu.

Od kako smo preuzeli vlast u Budvi, 2016. godine, najviše smo uradili na planu konsolidovanja finansija. U tom periodu vratili smo preko 50 miliona eura dugova, makar onih koji su popisani ili onih do kojih smo došli kroz razne forme. Na tom planu stanje je zadovoljavajuće i Opština Budva danas nije nikome dužna niti jedan cent. Sva kreditna zaduženja su vraćena, riješena je dubioza oko regulisanja reprograma poreskog duga za plate i doprinose. Podsjetiću da je situacija bila toliko loša da zaposleni u javnim preduzećima nisu po osam mjeseci primali plate. Upravo zbog navedene finansijske kosnolidacije planirali smo ambiciozan razvojni projekat jer smo smatrali da nakon ovog perioda ulazimo u stanje političke stabilnosti ali i stanje razvoja koji smo ponudili građanima”, rekao je Jovanović koji je u minulom periodu obavljao funkcije šefa kabineta predsjednika Opštine i glavnog menadžera grada.

Jovanović je dodao i da je Opština Budva često “uskakala” i u projekte čija realizacija je bila u nadležnosti državne vlasti.

U prethodnom periodu radili smo na nizu razvojnih projekata koji su se uglavnom odnosili na sanaciju postojeće putne infrastrukture, izgradnja novih kružnih tokova i preuzimali smo nadležnosti tamo gdje nam, možda, po zakonu i ne pripadaju ali smatrali smo da je to naša dužnost a to je renoviranje zdrastvenih ustanova kao što je Dom zdravlja i stanica hitne pomoći, osnovne i srednje škole. Uskakali smo onamo gdje centralne vlasti nisu uspjele da ostvare potreban rezultat. Otvarali smo nova parkirališta. izgradili nove zelene parkove, dakle reagovali smo gdje god smo mogli da stvorimo novu i dodatnu vrijednost i mislim da smo na taj način građanima pokazali da na odgovoran način vršimo vlast i da smo zato bili nagrađeni na izborima 23. oktobra”, naveo je Jovanović.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.