Connect with us

Bar

Kompanija Kalamper i ove godine laureat godišnje nagrade Unije poslodavaca Crne Gore

Published

on

Kompanija “Kalamper” drugu godinu zaredom je godine dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje Unije poslodavaca Crne Gore.

Na svečanoj ceremoniji povodom 20. godina od osivanja Unije poslodavaca u ime kompanije Kalamper, nagradu je primio Elvir Kalamperović, menadžer i osnivač, koji je ovom prilikom poručio da “najviše dobijaju oni koji najviše daju”.

U toku ove godine učestvovali smo u mnoštvu projekata i donacija onima kojima je pomoć bila najpotrebnija i ovu praksu ćemo svakako nastaviti i u našem daljem poslovanju. Nagrade su pokazatelj u kom pravcu idemo i stvaramo i najbolja su potvrda da je to što radimo dobro. “Uvijek kada dajemo dešavaju nam se lijepe stvari, stvaramo nove uspjehe, ostvarujemo bolje poslovne rezultate, širimo ljubav”. Naša kompanija odlikovana je u kategoriji “Briga za zajednicu” što nas čini posebno ponosnim jer smo jednako posvećeni kako unapredjenju poslovnog, tako i društvenog ambijenta u Crnoj Gori. Dobijeno priznanje za nas predstavlja odgovornost, podstrek i motiv više da nastavimo da rastemo na temeljima uzajmnog uvažavanja”, kazao je Elvir Kalamperović.

Nagrade UPCG za društveno-odgovorno poslovanje dodijeljene su malim, srednjim i velikim preduzećima, u oblastima briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, te briga za zajednicu.

Nagrade i za brigu o životnoj sredini

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2021. nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobili su kompanije Bild Studio i Jugopetrol.

Izvršnoj direktorici Bild Studio Aleksandri Bošković Delagić i marketing menadžerki Jugopetrol Sari Ivanović Božović, nagradu je uručio predsjednik UPCG Predrag Mitrović.

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2021.  nagradu u kategoriji malo preduzeće dobili su kompanije Coca Cola Hbc i Publicitet.

Nikoli Tripkoviću, izvršnom direktoru Coca Cola Hbc i Vladanu Đurišiću, izvršnom direktoru Publicitet d.o.o., nagradu je uručio predsjednik Skupštine UPCG Nebojša Popović.

U kategoriji srednje preduzeće, nagrada je pripala kompanijama Bild Studio, Regent Porto Montenegro i Kalamper.

Asistentkinji izvršne direktorice Bilda Anđeli Nenadić i generalnom menadžeru hotela Regent Porto Montenegro Kai Dieckmannu, nagradu je uručila generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović.

Osnivaču kompanije Kalamper, Elviru Ekiju Kalamperoviću nagradu je uručio potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić.

U oblasti “Briga za životnu sredinu”, u kategoriji srednje preduzeće, nagrađen je hotel CUE Podgorica. Generalnoj menadžerki Slavici Stojković, nagradu je uručio potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić.

Priznanja i za uspješne poslovne žene

Osam ravnopravnih “Nagrada UPCG za NAJ menadžerke u Crnoj Gori” dodijeljeno je uspješnim poslovnim ženama, i to u okviru četiri kategorije: Privreda, Javni sektor, Civilni sektor i Mediji.

U kategoriji Privreda, kao ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“ proglašene su Dejana Ponoš, izvršna direktorica Arhimed i Nela Vitić, izvršna direktorica Ocean Montenegro d.o.o.

U kategoriji Javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su Vanja Grgurović, načelnica Službe za inspekcijske i informacione sisteme za izvještavanje u okviru inspekcijskog nadzora u Upravi za inspekcijske poslove i Bojana Bajić, šefica Odjeljenja za IT u Ministarstvu finansija Crne Gore.

U kategoriji civilni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su Kristina Mihailović, izvršna direktorica NVO “Roditelji” i Jelena Milojković, izvršna direktorica NVU “Tinker”.

U kategoriji mediji, ravnopravne dobitnice nagrada su Ana Mirović, izvršna direktorica Print Media i Milka Tadić Mijović, predsjednica i osnivačica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

Na današnjoj svečanosti, dodijeljeno je i Priznanje UPCG za poseban uspjeh ostvaren u 2021.

Priznanje UPCG uručeno je Mileni Đergović, osnivačici kompanije Mika Proart, i to za projekat “Nikšićko Rocks Pjesma za društvo”, koji je kroz 24 koncerta ujedinio 24 medijske kuće i domaće pop-rock izvođače.

Iniciraju da bude ukinuto obavezno članstvo u Privrednoj komori Crne Gore

Navedenoj svečanosti prethodilo je održavanje sjednice Skupštine Unije poslodavaca.

Skupština UPCG jednoglasno je usvojila inicijativu o izmjenama Zakona o Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) kojim bi se ukinulo obavezno članstvo u PKCG.

Takođe, delegati Skupštine usvojili su godišnja dokumenta UPCG, izmjene i dopune Statuta i upoznali se sa redizajnom logoa UPCG povodom obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja Unije.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Maturanti u Ulcinju blokirali centar grada

Published

on

Putni pravac iz centra grada Ulcinja prema Velikoj plaži, na bulevaru Teuta bio je blokiran oko sat i po vremena, zbog manjeg udesa dva vozila iz slavljeničke kolone maturanata, srednje škole “Bratstvo Jedinstvo” iz Ulcinja.

Zbog toga su nastale velike kolone do par kilometara i došlo je do otežanog saobraćaja i u centru grada.

Policija je odmah izašla na licu mjesta i izvršila uviđaj.

Ovo je peti dan da ulcinjski maturanti slave ispred svoje škole, defileom po gradu traktorom, kamionom i automobilima.

Prisustvo ulcinjske policije se može vidjeti na sve strane, kako kod škole tako i dok defile maturanata traje.

Izvor: RTCG

Nastavi Citanje

Bar

URA: Opština Bar da finansira studiju izvodljivosti za LNG terminal

Published

on

Nakon jučerašnjeg sastanka sa potencijalnim investitorima koji su zainteresovani za izgradnju LNG terminala u Baru jasno je samo da se mora stati na put populističkom pristupu i istovremeno preduzeti niz mjera i aktivnosti da bi se razumjelo da li je taj razvojni projekat potreban građanima opštine Bar, saopštili su iz opštinskog odbora URA Bar.

Iz barske URE ističu da javnost treba da ima uvid u studiju izvodljivosti, odnosno, analizu potencijala predložene investicije koja pomaže u procesu donošenja odluke o mogućnosti ostvarenja i rentabilnosti same investicije. Ovaj dokument se koristi prije razrade projekta, upravo zato što se bavi ključnim pitanjem: “zašto projekat treba ili ne treba da se realizuje?”. A upravo zbog toga iz opštinskog odbora URA Bar smatraju da predstavnici vlasti bi morali obezbijediti sredstva kako bi Opština Bar kao zainteresovana strana finansirala izradu takve analize nakon čega bi se ta analiza uporedila sa studijom izvodljivosti koju bi finansirao i dostavio Investitor.

Što se tiče Memoranduma o razumijevanju, pogotovo sa našim NATO i EU partnerima, oni poručuju da treba da se potpisuju i dalje, jer memorandum nije ugovor, već predstavlja dokument u kome su obrađena pitanja koja su predmet međunarodnih razgovora.

“Prisjetimo se da je Odbornički klub Građanskog pokreta URA Bar i CIVIS-a podnio amandman na Budžet Opštine Bar za 2024. godinu sa predlogom izrade studije izvodljivosti sa finansijskim procjenama za formiranje javnog prevoza, koji je odbijen od strane predstavnika vladajuće koalicije, a da je istovremeno, u decembru 2023. godine, donešena Odluka o osnivanju “DOO Parking servis Bar” na osnovu jednostavnog istraživanja javnog mnjenja koje je pokazalo da je većini ispitanika najveća želja da pronađu parking. Za sada, 5 mjeseci kasnije, od parking servisa i slobodnih parking mjesta imamo samo mnogobrojni odbor direktora”, ističu iz barske URE.

“Na osnovu ovog, ali i mnogih drugih primjera kao što je izrada strateškog plana koji se u Baru radio decenijama kao zidanje Skadra na Bojani, građani mogu da se i sami uvjere kako vladajuća koalicija pristupa temama koje zahtjevaju strateški pristup i analitičnost”, zaključili su iz opštinskog odbora URA Bar.

Nastavi Citanje

Bar

Podržana 22 biznis plana barskih preduzetnica

Published

on

Opština Bar donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2024. godinu, na osnovu Javnog konkursa koji je raspisan 6. marta ove godine, saopšteno je iz te opštine.

Za podršku lokalnim preduzetnicama ukupno je dodijeljeno gotovo 100.000 eura, a od 32 biznis plana Komisija Opštine Bar za raspodjelu sredstava razmatrala je i vrijednovala 30 prijava te donijela odluku da se iz lokalnog budžeta podrži 22 biznis plana.

Shodno uslovima Konkursa, najveći dozvoljeni iznos sredstava koji može biti dodijeljen po jednom biznis planu iznosi 5.000 eura. Među odabranim biznis planovima su:

 • Čarobni doživljaj Skadarskog jezera, Sofije Muratović.
 • Osnivanje proizvodnje dekorativnih medenjaka, Katarine Gazdić Ilić.
 • “Studio 24 – krojački salon” Jovane Vujović.
 • Prodaja domaće hrane” Ane Đikanović.
 • Adaptiranje brze hrane u Sutomoru – “Garfild”, Mile Vučićević.
 • Pozamanterija “Dorin kutak” Jovane Igumnović.
 • “Instant mama – babysitting i postpartum dula”, Biljane Ivanović.
 • Produkcija filmova i reklama DOO “Narwhal” – Milene Đukić.
 • Dječija igraonica “Džungla” Mirjane Vuković.
 • “Fokus centar”, Aleksandre Bošković.
 • Edukativne radionice za djecu, Nikoline Kovač.
 • “Lijepa koža naših Crnogorki – DOO Beauty Sofia Co” – Natalije Shuraeve.
 • Prevodilačka agencija “Multilingua”, Tijane Kosović.
 • Osavremenjivanje stomatološke ambulante “OSA Sorriso”, Sanele Zeković.
 • Unapređenje i modernizacija kozmetičkih usluga, Amine Kordić.
 • Moderno rješenje za unapređenje poslovanja DOO “Melon”, Anice Đurović.
 • Unapređenje stomatoloških usluga P.Z.U “Omnidental”, Danijele Vučković.
 • Kursevi jezika, Ivane Marljukić.
 • Privatna teretana “SLY Gim”, Dragane Rutović.
 • “Balans i njega tijela”, Mirele Vulević.
 • Ida studio za dizajn i projektovanje DOO “Idaa Studio”, Lejle Kojić i
 • Šminkerica i nokti “Lužurija”, Selme Smailović.“

Ova podrška će doprinijeti razvoju lokalne ekonomije i jačanju uloge žena u poslovnom sektoru u našem gradu. Za više informacija posjetite sajt Opštine Bar”, zaključuju u saopštenju.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.