Connect with us

Budva

Pred koncert u Budvi Rade Šerbedžija na prijemu kod Mila Božovića! (VIDEO)

Published

on

Pred večerašnji koncert Rada Šerbedžije u Budvi, u kabinetu predsjednika Opštine Mila Božovića organizovan je prijem za proslavljenog jugoslovenskog glumca, muzičara i književnika.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača, predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva Predrag Zenović i direktor i glavni urednik izdavačke kuće „Nova knjiga“ Predrag Uljarević.

Meni je velika privilegija i čast da ga ugostim danas u Opštini Budva i da popričamo o nekim mogućim novim projektima, jer kada imate umjetnika ovog ranga, koji je i glumac i pjesnik i reditelj, onda se tu svakako mogu naći i nove ideje. Mi smo već danas popričali o idejama u budućnosti vezanim za Budvu, koje sada ne bih otkirvao, tako da sam veoma zadovoljan ovim susretom i nadam se da ćemo večeras svi zajedno uživati“, izjavio je nakon prijema prvi čovjek Budve Milo Božović.

Rade Šerbedžija je istakao da se veoma raduje ponovnom dolasku u Budvu i druženju sa vjernom publikom, podsjetivši da je, baš on bio prvi predsjednik Savjeta Grada teatra Budva.

To je bilo fantastično vrijeme, a to su i začeci današnjeg Grad teatra. Mislim da Budva može prerasti u jedan vrlo značajan umjetnički centar. Kandidatura Budve za Evropsku prijestonicu kulture velika je stvar i Budva to zaslužuje i smatramm da ima sve pogodnosti da to i postane, posebno zbog svog položaja, a to će biti velika stvar za cijelu Crnu Goru i sve umjetnike koji u njoj žive i rade, koji se bave pozorištem i svim drugim umjetnostima“, kazao je Šerbedžija.

Kako je dodao, smatra da Budva ima sve što je potrebno da nosi tu titulu 2028. godine.

Jedan od projekata na tom putu bi mogao biti i „Internacionalni teatar mladih“ koji bi kroz postdiplomske studije stvarao novi pozorišni izraz, okupljao najveća imena u svijetu pozorišta i koji bi se realizovano u Crnoj Gori“, istakao je Šerbedžija.

Tokom današnje posjete predsjednik Božović je Šerbedžiji uručio prigodne poklone, među kojima umjetničku sliku i vino.

Rade Šerbedžija je za Budvu vezan neraskidivom kulturnom sponom, bio je član prve direkcije festivala Grad teatar 1987. godine i igrao glavne uloge u predstavama te prve godine, ali i u godinama kasnije. Kako je jednom prilikom istakao, vremena početka budvanskog festivala se sjeća „po pozitivnoj energiji kojom je obilovao Stari grad Budve, obnovljen nakon katastrofalnog zemljotresa 1979. godine. Predstave su ponovo oživjele Citadelu, kamene trgove i srednjovjekovne bedeme, a glumci su narednih godina osvojili i druge scene na otvorenom, od ostrva Sv. Nikola do Drobnog pijeska.“ Trideset godina kasnije, 2016. godine, otvorio je jubilarni 30. festival Grad teatar predstavom „Antigona 2000 godina kasnije“.

U okviru svoje turneje u Crnoj Gori, Rade Šerbedžija će večeras održati tradicionalni prednovogodišnji koncert „Eto pjesma“, uz pratnju benda „Zapadni kolodvor“, u hotelu „Avala“ u Budvi u organizaciji Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva. Sala će biti popunjena do posljednjeg mjesta, a mnogobrojni ljubitelji muzike i djela gospodina Šerbedžije će uživati u njegovim neprolaznim hitovima, ali i u novim numerama.

Šerbedžija je juče imao prijem kod premijera Dritana Abazovića a sinoć druženje u Podgorici sa starim pirjateljem, Miodragom Lekićem.

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.