Connect with us

Bar

Đurović: Zbog budućnosti Crne Gore sada je najvažnije uspostaviti saradnju DF-a i Demokrata sa Evropom sad i manjinama

Published

on

Predsjednički izbori su pokazali da su pobjednici iz 30 avgusta 2020 godine dobili preko 10 procenata više nego što je to bilo 2020 godine. Vrlo je bitno što prije napraviti neku vrstu saradnje Evropa sad, Demokratskog fronta i Demokrata pa i manjinskih partija jer to bi značilo stabilnu političku vladu nakon vanrednih parlamentarnih izborima”, rekao je poslanik DF-a Dejan Đurović, gostujući u emisiji “Argumenti” na TVCG

On je istakao da bi takvo rešenje garantovalo i bolju budućnost Crne Gore, neophodno pomirenje građana i zaliječenje svih rana koje su nastale tkom poslednje tri decenije ali donijelo i ekonomski prosperitet.

Komentarišući epilog prvog kruga predsjedničkih izbora, Đurović je rekao da je predsjednik Nove Srpske Demokratije Andrija Mandić je kao jedan od lidera DF-a “vukao mudre političke poteze prepoznavši da u ovom trenutku srpski narod više u ugrožen u Crnoj Gori i da je došlo vrijeme da se izađe sa jednom novom političkom platformom.

Za tu politiku na ovim izborima ni on ni DF-a, uz nevjerovatno negativnu kampanju koju su protiv njega vodili neki medijski koncerni, nije bio nagrađen ali je vrlo bitno da se nisu izgubili glasovi. Siguran sam da će ubuduće ova politika doneti značajan rast rejtinga Demokratskog fronta. Takođe, i kolege iz Demokratske Crne Gore mogu biti zadovoljan sa rezultatom jer im se pokazalo stabilno biračko tijelo. Siguran sam da će DF i Demokrate dati snažnu podršku predsedničkom kandidatu Milatoviću i da je ta podrška od izuzetne važnosti jer Pokret Evropa sad u ovom trenutku ima nedostatak partijske infrastrukture“, ocijenio je Đurović.

On je kazao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije imao zakonskog a ni Ustavnog osnova da raspusti Skupštinu.

Zbog toga se parlamentarna većina obratila Ustavnom sudu sa inicijativom za ocjenu ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine. Ja očekujem da će oni donijeti odluku“, kazao je Đurović i dodao kao se u Ustavnom sudu može desiti da glasanje bude tri naprema tri.

DF se zalagao za prijevremene izbore i ranije, bili smo sigurni da će biti u principu ovakvi kakvi su bili na predsjedničkim izborima. U svakom slučaja vanredni parlamentarni izbori su za nas opcija koja pije vodu“, kazao je Đurović.

On kaže i da nije protiv vanrednih parlamentarnih izbora uz opasku: “poslaniku mandat prestaje onog časa kada se konstituiše novi saziv parlamenta“.

Bar

Sa vrha Rumije i ove godine zasijao krst Svetog Jovana Vladimira (FOTO)

Published

on

I ove godine, na Trojičindan održan je molitveni hod na vrh Rumije gdje je u crkvi Svete Trojice na vrhu planine održana liturgija sa krstom svetog Jovana Vladimira.

Veliki broj vjernika se, u skladu sa tradicijom, sinoć nakon svenarodne litije ulicama grada okupio u crkvi Svetog Nikole gdje je u 22 sata služena Večernja služba. Praznično bdjenje održano je u 23 sata u manastiru Svetog Sergeja Radonješkog u Velikim Mikulićima odakle se sat iza ponoći krenulo u molitveni hod na vrh Rumije sa krstom svetog Jovana Vladimira, koji se vjekovima čuva u porodici Andrović iz Veljih Mikulića.

Liturgiju je, u prisustvu više stotina vjernika, u crkvi Svete Trojice na vrhu Rumije služio otac Jovan Plamenac.

 

Nastavi Citanje

Bar

Mitropolit Joanikije predvodio Litiju Svetog Jovana Vladimira (FOTO, VIDEO)

Published

on

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitrropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije predvodio je sinoć, u navečerje Trojičindana i praznika Svetog Jovana Vladimira u Baru tradicionalnu Litiju u čast i slavu Svetog Jovana Vladimira, nebeskog pokrovitelja grada pod Rumijom.

Nakon Litije, u kojoj su učestvovali mnogobrojni vjernici, Mitropolit Joanikije im se ispred Sabornoh hrama Svetog Jovana Vladimira obratio arhipastirskom besjedom.

Litija se svake godine organizuje uoči Trojičindana, koji će Pravoslavna crkvena opština Bar obilježava na Rumiji ispred crkve Svete Trojice.

Nastavi Citanje

Bar

Otvoreni turističko-informativni biroi

Published

on

Turistička organizacija Bar obavještava turiste i građane da su turističko-informativni biroi počeli sa radom 1. juna. Pored TIB Topolica i Virpazar, koji su otvoreni tokom cijele godine, od 01. juna sa radom su počeli i turističko-informativni biroi u Šušanju, Sutomoru, Čanju, Starom Baru i Dobroj Vodi.

Turističko-informativni biroi su centralna tačka za pružanja informacija i usluga turistima koji posjećuju naš grad. Pored pružanja turističkih informacija, u turističko-informativnim biroima moći će da se prijavi boravak i plati boravišna taksa.

Prema Zakonu o boravišnoj taksi, izdavaoci smještaja su dužni da izvrše prijavu gostiju koji borave u njihovom smještaju u roku od 24 časa od ulaska u Crnu Goru.

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, još jednom pozivamo sve izdavaoce smještaja, koji do sada nisu, da registruju smještaj i da na taj način ispune svoju zakonom propisanu obavezu.

Podsjećamo, od 15. juna biće pojačane kontrole neprijavljenih smještajnih kapaciteta. Registrovani izdavaoci smještaja stiču značajnu konkurentnu prednost jer se nalaze u bazi podataka TO Bar, koja ima zadatak da ga promoviše na digitalnim kanalima i preko reklamnog materijala i brošura.

Novo radno vrijeme turističko-informativnih biroa:

TIB Topolica – ponedeljak-subota (08h-20h), nedelja (08h-16:00h)

TIB Virpazar – ponedeljak-petak (08h-15:00h), subota i nedelja neradne

TIB Stari Bar – ponedeljak-petak (08h-15:00h), subota (09h-14:00h), nedelja neradna

TIB Dobra Voda – ponedeljak-subota (08h-20h), nedelja (08h-16:00h)

TIB Čanj ponedeljak-petak (08h-15:00h), subota (09h-14:00h), nedelja neradna

TIB Sutomore – ponedeljak-petak (08h-15:00h), subota (09h-14:00h), nedelja neradna

TIB Šušanj – ponedeljak-petak (08h-15:00h), subota (09h-14:00h), nedelja neradna

Od 07.06. turističko-informativni biroi u Šušnju, Sutomoru i Starom Baru će raditi od ponedeljka-subote (08h-20h), nedelja (08h-16:00h).

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.