Connect with us

Bar

Više prijava protiv dvanaestogodišnjaka koji je napadao djecu po Baru, njegova sestra uhapšena!

Published

on

Policija u Baru saopštila je da dobila više prijava prema kojima je jedan 12-godišnji dječak u više navrata fizički napadao djecu na području te opštine.

Kako Uprava policije navodi u saopštenju, policija je došla do sumnje da je taj dječak žrtva trgovine ljudima i da je zbog toga uhapšena njegova sestra N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima.

Ona je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinila na način što je zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika primoravala oštećenog dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara. Oštećeni dječak je prikupljeni novac predavao, a ukoliko prikupljena suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos on bi bio fizički zlostavljan”, kazali su iz Uprave policije.

Dodaju da je dječak zbrinut od strane službenika Centra za socijalni rad.

Policija je u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, s obzirom na to da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) iz Kosova podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 37. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje”, kažu iz UP.

Zaključuju da u odnosu na radnje dječaka biće preduzete aktivnosti iz nadležnosti Centra za socijalni rad u skladu sa zakonom.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Nenezić: O budućnosti grada Bara odlučivaće građani Bara

Published

on

Očigledno je da ukoliko Vlada prihvati kontroverzni projekat ne radi u interesu građana, a vrijeme će pokazati u čijem interesu radi, saopštio je poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, komentarišući informaciju da Vlada odlučuje o LNG terminalu tek nakon ekološke studije.

On je istakao da o budućnosti Bara treba da odlučuju građani, koji zaslužuju odgovore na brojna pitanja i kojih se u konačnom najviše tiče ovaj projekat.

„Pored studije o uticaju na životnu sredinu, jednako je važno uraditi studiju isplativosti ovakvog projekta. S obzirom na činjenicu koliko bi izgradnja koštala, da Crna Gora nema izgrađen gasovod i gas dopremljen u Luku Bar ne bi mogla da koristi, te da li građanima Crne Gore treba još jedno kreditno zaduženje od milijardu eura. Gdje bi ukapljeni prirodni gas išao, kako i da li je sa stručnog stanovišta bezbjedno da ide prugom, nije pitanje koje treba da interesuje samo stanovnike Bara, već i cijele Crne Gore”, kazao je Nenezić.

Nenezić je istakao da je Vlada koja namjerava izgradnju LNG terminala izgubila kredibilitet.

„Da li je LNG terminal u Baru “ponuđen” kao “slamka spasa” vladi koja je izgubila kredibilitet dešavanjima posljednjih nedjelja od strane EU zvaničnika koji su javno pokazali interes za ovaj projekat u tajnoj posjeti Luci Bar? Ono na šta se mora računati je da će ovdje zadnju riječ ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne”, zaključio je Nenezić.

Nastavi Citanje

Bar

Urušen trotoar, pala dizalica, građani zabrinuti

Published

on

Trotoar i potporni zid nadomak gradilišta za stambeno-poslovnu zgradu u Baru, investitora HBA gradnje, obrušili su se krajem februara, a ovog ponedeljka je pala dizalica sa dvospratnog objekta u izgradnji. To je izazvalo zabrinutost kod građana koji su se, kako tvrde, više puta obraćali komunalnoj policiji i građevinskoj inspekciji.

Nakon što se krajem prošlog mjeseca obrušio trotoar i zid, došlo je do pucanja vodovdne cijevi i kidanja strujnih kablova, što je stanovnike obližnjih “Twin house” zgrada ostavilo bez struje. To je druga havarija na ovom gradilištu, nakon još jedne u januaru ove godine.

Taj dio javnog trotoara sada je ograđen aluminijumskim tablama i mrežicom, a jedini put oko njega je bulevarom. Zbog toga, kažu građani, otežano kretanje, budući da se pješački prelazi nalaze samo na početku i kraju dugog bulevara.

Investitor ovog projekta u centru grada, na Bulevaru 24. novembra je HBA gradnja iz Podgorice, a nadzorne radove vrši firma “Crta” iz Podgorice. Zavšetak radova je predviđen 1. septembra 2027. gdoine.

Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar Milo Markoč kazao je da su oni u januaru izdali rješenje o privremenom obustavljanju pješačkog saobraćaja radi bezbjednosti pješaka.

“Ta zabrana traje od januara do vraćanja trotoara u prvobitno stanje. Komunalna policija je naložila investitoru da vrati trotoar u prvobitno stanje. Dok god se ne stvore uslovi za bezbjedno gretanje pješaka, zabrani važi”, ispričao je Markoč.

On je dodao da pješački saobraćaj u tom dijelu trotoara trenutno nije bezbjedan, što je Sekretarijat ustanovio nakon obrušavanja trotoara. Investitor je, po njegovim riječima, dostavio projekat privremene saobraćajne signalizacije za taj dio puta koji je Sekretarijat ztražio od njega.

Predstavnik “Crte” kazao je “Vijestima” da je na gradilištu sve u najboljem redu, te da građani ne trebaju biti zabrinuti.

“Niko nije stradao niti je išta povrijeđeno”, odgovorio je na pitanje o padu dizalice.

On je kazao da će investitor sanirati trotoar, a da je dobio dozvolu da trotoar ogradi dok se gradnja završi.

Ima sve dozvole koje su potrebne da se odradi projekat zgrade”, poručio je.

Iz “Crte” su kazali da ovo nije ništa neobično za gradilišta ili nešto što se inače ne dešava pa im nije jasno zbog čega se dio građana žali medijima.

Predstavnik investitora, HBA gradnje, kazao je “Vijestima” da je van zemlje pa nije u mogućnosti da razgovara, te će to učiniti sljedeće nedelje.

“Sve je to riješeno, sve je to sanirano, građani neka se ne sjekiraju. Sve je to sanirano i urađeno kako treba”, kratko je prokomentarisao.

Glavni gradski arhitekta Igor Milošević kazao je da nakon davanja saglasnosti za gradnju njihova nadležnost u potpunosti prestaje te nijesu u mogućnosti da utiču ili govore o ograđivanju trotoara.

Nadležni su, kako je kazao, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj i Komunalna policija.

Načelnik Komunalne policije Bar Dejan Škerović, u telefonskom razgovoru je kazao je da nije u mogućnosti da daje izjave za medije na taj način. “Vijesti” su juče uputile i pitanja pismenim putem.

Predstavnik “Crte” kazao je “Vijestima” da je na gradilištu sve u najboljem redu, te da građani ne trebaju biti zabrinuti.

“Niko nije stradao niti je povrijeđen”, odgovorio je na pitanje o padu dizalice.

On je kazao da će investitor sanirati trotoar, a da je dobio dozvolu da trotoar ogradi dok se gradnja završi. “Ima sve dozvole koje su potrebne da se odradi projekat zgrade”

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Bar

U udesu u Šušanju povrijeđen motociklista

Published

on

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 17 sati i 30 minuta dogodila u Šušanju, povrijeđen je motociklista.

„Do udesa je došlo usljed kontakta automobila marke ‘Mercedes’ barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.T. (62) i motocikla. Motociklista je zadobio povrede i upućen je na medicinsko zbrinjavanje u Opštoj bolnici Bar“, saopšteno je Radio Baru i portalu Bar Info iz policije.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.