Connect with us

Budva

NSD Budva: Jovanović prešao crvenu liniju

Published

on

Opštinski odbor Nove srpske demokratije – Budva poručio je dijelu odbornika nekadašnjeg DF-a njima šest, da ukoliko nastave da prate samoubilačku politiku aktuelnog predsjednika Skupštine Nikole Jovanovića saradnje sa DPS-om, zatražićemo da vrate mandate iz partija koje predstavljaju.

Optužuju Jovanovića da je nezakonito uzurpirao vlast te da neće to više dozvoliti.

“Opštinski odbor NSD obraća se javnosti zbog potrebe da se razjasne neke okolnosti oko konfuznog i sve lošijeg rukovođenja Skupštinom opštine Budva u kojoj koalicija okupljena oko nekadašnjeg Demokratskog fronta ima apsolutnu većinu. Nažalost, juče smo svi bili svjedoci nezapamćene i za nas neprihvatljive saradnje dijela odbornika sa naše izborne liste (na čelu sa Nikolom Jovanovićem) sa DPS koalicijom. Sa velikim žaljenjem, ali svjesni da imamo obavezu da budemo iskreni i direktni prema ogromnom broju građana koji nas je birao na poslednjim izborima, konstatujemo da je cijeli mučni scenario organizovao sadašnji predsednik Skupštine, Nikola Jovanović, član DNP-a, koji je davanjem kvoruma za održavanje sjednice otvorio manevarski prostor za besprizorne napade na direktoricu muzeja, našu sugrađanku, Luciju Đurašković”, ističe se u saopštenju.

Kako navode Đurašković, koja je čak predvodila njihovu koaliciju u prošlosti, 2012. godine, i jedan je od najistaknutijih boraca protiv režima Mila Đukanovića, juče je neargumentovano, primitivno i prostački napadana od strane dijela odbornika opozicije.

“Na naše veliko iznenađenje, napadi i uvrede su dolazili i od odbornika i funkcionera vladajuće većine što je nazapamćeni presedan u novijoj istoriji Budve. Dakle, obavještavamo javnost i simpatizere da nemamo nikakve veze sa organizovanjem sramne skupštinske većine sa DPS koalicijom, te da odbornici koji su zajedno sa DPS-om, SDP-om, pokretom 21. maj, građanskim pokretom URA i drugima dali kvorum za održavanje sjednice nemaju saglasnost Nove srpske demokratije za takvo postupanje, rade na razbijanju koalicionog dogovora i suprotno politici NSD-a u Budvi”, navode iz ove partije.

Neizmjerno su, kako ističu, tužni što moraju, uz osjećaj samokritičnosti, potvrditi da je Nikola Jovanović, koji je bio na njihovoj izbornoj listi, ovakvim činjenjem i saradnjom sa DPS-om duboko pregazio crvenu liniju preko koje još nijedan funkcioner nekadašnjeg Fronta i oponent DPS režima nije prešao.

“Jer se pored stotina nedjela bivše vlasti nikada neće zaboraviti policijski desant i nelegalni puč DPS-a protiv naše koalicije 2020. godine. Ovo je Nikola Jovanović uradio uvlačeći još neke odbornike koji nisu bili spremni niti svjesni ove do juče nezamislive saradnje sa DPS-om, što nikada niko iz čitave Crne Gore iz redova NSD-a, PZP-a i DNP-a nije uradio.Ukoliko preostali dio odbornika sa naše liste (koji su u manjini, 6 prema 11), nastavi da prati samoubilačku politiku saradnje predsjednika SO Budva sa DPS-om, posmatraćemo ih podjednako kao i samog predsjednika Skupštine i zatražiti da vrate mandate partijama iz kojih su potekli. Iskreno se nadamo da do takvog scenarija neće doći, ali jučerašnji dan nam šalje neke druge poruke jer je baš juče na našu veliku žalost uspostavljena otvorena saradnja i dogovor sa DPS-om koji je dao kvorum za održavanje sjednice, pa čak i sinhronizovano izglasao prvu odluku dnevnog reda što je nezapamćeno u dosadašnjom političkoj praksi nekadašnjeg DF-a. Napominjemo da Nova srpska demokratija nema veze sa takvim političkim djelovanjem i da je apsolutno protiv toga”, naglašavaju iz NSD Budva i dodaju:

“Poslije svega što smo juče vidjeli na sjednicama SO Budva, pozivamo rukovodstvo DNP-a, Milana Kneževića i Jovana Gregovića, da pokušaju urazumiti svog člana, Nikolu Jovanovića, ali napominjemo da poslije prethodno navedenog čina, on više za nas nije prihvatljiva osoba za rukovođenje radom Skupštine opštine Budva jer to građani i mnogobrojni glasači naše koalicije poručuju i apsolutno očekuju. Dopisom za odlaganje 10. i 11. sjednice SO Budva, željeli smo da jasno poručimo predsjedniku Skupštine da se ne slažemo sa njegovim pristupom vođenja zakonodavne vlasti i uzurpiranja izvršne vlasti. Takođe, neupitna je naša podrška predsjedniku OO NSD-a u Budvi i predsjedniku Opštine, Milu Božoviću, i iskrena namjera za očuvanje izborne volje iz 2022. godine. Vrata su široko otvorena Nikoli Jovanoviću ukoliko želi da skrati mandat Skupštini, ali to će morati uraditi zajedno sa DPS-om sa kojim je i uspostavio kvorum za jučerašnje sjednice i izglasavanje tačaka dnevnog reda. NSD je izričito protiv takvog scenarija i neće podržati bilo kakvo skraćenje mandata”, navode iz budvanskog NSD.

Naglašavaju da nikakva saradnja sa DPS-om ne dolazi u obzir, ali ni sa SDP-om ili drugim saradnicima DPS-a koji su, kako kažu, učestvovali u pohari Budve i Crne Gore.

“To je stav svih pravih i časnih konstituenata koalicije “Milo Božović – Budva na prvom mjestu. Pored otvorene saradnje predsednika Skupštine opštine Budva Nikole Jovanovića sa DPS koalicijom, on je na potpuno nezakonit način uzurpirao svoja ovlašćenja i omalovažio Skupštinu nelegalnim neprihvatanjem većinske odluke odbornika o izboru Nikole Kralja za predsjednika kluba odbornika. Nikola Jovanović je juče tako grubo i namjerno prekršio Statut i Poslovnik o radu SO Budva kada je sebi dao za pravo da komentariše odluke koalicije i on lično sa govornice poručio da ne prihvati tu odluku”, poručuju iz ove partije.

Za Novu srpsku demokratiju , kako dodaju, nije najvažnije da li će dalje vršiti vlast u Budvi ako to ne može da radi na častan i dostojanstven način.

“Ovih mjeseci nismo zadovoljni kako se vrši vlast u Budvi jer je dio upravljanja nezakonito prigrabio Nikola Jovanović i to više ne smijemo dozvoliti jer to vodi naš grad u neka scenarija iz prošlosti koja nećemo dozvoliti. Nova srpska demokratija u Budvi vršenje vlasti vidi isključivo kao način da se obezbijede najbolji mogući servisi građanima od strane partija koje imaju iste ideje i ciljeve. Za nas je mnogo časnije otići u opoziciju ukoliko ne možemo svoje obaveze realizovati na pravi način za koji su nas mnogi građani glasali. Zato danas pozivamo sve one iz naše koalicije da se vrate izvornom programu na kome smo dobili izbore ili da vrate svoj mandat partijama od kojih su ga dobili jer to je jedini časni i ljudski potez”, zaključuje se u saopštenju.

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.