Connect with us

Budva

Todorović: DNP neprijatno iznenađena saopštenjem budvanskog NSD-a

Published

on

Demokratska narodna partija je neprijatno iznenađena saopštenjem naših kolega i prijatelja iz budvanskog NSD- a u kojem svoja višegodišnja neslaganja i unutrašnje razdore u svojim redovima pokušavaju adresirati na Milana Kneževića kroz kritike upućene bivšem članu Predsjedništva DNP-a Nikoli Jovanoviću, poručila je portparolka DNP-a, Jovana Todorović.

Kako je kazala, vjerovatno da ne bi reagovali ni u ovom slučaju, kao ni i nizu prethodnih slučajeva, u kojima se frakcije NSD- a u Budvi godinama obračunavaju među sobom preko korektnosti i leđa DNP-a, već bi u jednom otvorenom i ljudskom razgovoru pokušali da riješimo problem.

Ali u posljednjem nepotpisanom saopštenju naših prijatelja iz NSD-a jasno se aludira da DNP ima neki vid saradnje sa DPS-om u Budvi, što najoštrije demantujemo i pozivamo ih da javnosti pruže makar jedan dokaz”, navela je Todorović.

Zato, kako je kazala, ovom prilikom naše kolege iz budvanskog NSD- a želimo podsjetiti da je među ovih šest odbornika koji su ostali na sjednici Skupštine najviše odbornika upravo iz NSD-a.

I bilo bi politički korektno i konkretno da su kolege iz NSD- a prvo prozvali i pozvali svoje odbornike sa apelom i da njih neko “urazumi” kao što se apeluje na Milana Kneževića da popravlja štetu koju drugi skoro godinu dana čine u Budvi”, navela je ona.

Todorović takođe podsjeća kolege iz budvanskog NSD- a, da su oni sami bez ikakvih konsultacija sa centralom tadašnjeg DF- a sastavili odborničku listu, sa čijim se sastavom i rasporedom jedini nije složio Milan Knežević, što je direktno saopštio i Milu Božoviću i Nikoli Jovanoviću.

Takođe smo u obavezi da podsjetimo naše kolege iz budvanskog NSD-a da je Nikolu Jovanovića za tadašnjeg šefa kabineta Marka Bata Carevića predložio Milo Božović. Kao što ga je kasnije i predložio za predsjednika Skupštine, i da su ga svi jednoglasno podržali, a da pritom Milan Knežević nije ni obaviješten akamoli konsultovan. A posebno ističemo činjenicu da je upravo Nikola Jovanović sa pozicije šefa kabineta vodio sjednice Izvršnog i mjesnih odbora NSD-a, uz obrazloženje naših kolega iz NOVE da on više nije član DNP-a”, poručila je Todorović.

Ona ističe kako nijesu željeli da remete odnose sa svojim koalicionim partnerima, i mnoge od ovih činjenica smo prećutali zbog prijateljskih relacija koje imamo. Ali ovom prilikom želimo istaći da su odbornici DNP-a u Budvi sve vrijeme bili lojalni i korektni partneri, i da nijednim svojim potezom nisu ugrozili vlast u Budvi, već naprotiv, čak i u trenucima kad su se mnogi odricali i ograđivali iz budvanskog NSD- od Mila Božovića, on je imao našu podršku.

Nažalost, Budva je nakon hapšenja Mila Božovića, postala poprište sukoba frakcija u NSD-u, a DNP ni kriv ni dužan kolateral. Zato kolegama iz dijela budvanskog NSD- a koji su napisali ovo saopštenje, ali i kolegama iz dijela NSD- a koji se ne slažu sa ovim saopštenjem, prijateljski predlažemo da se prekine ova agonija, i da skratimo mandat Skupštini, pošto građani Budve ne smiju biti talac njihovih poremećenih odnosa”, navela je ona.

Todorovć poručuje kako je to najpošteniji izlaz iz ove krize jer nijedna fotelja, počev od one Milana Kneževića, Nikole Jovanovića, ali i svih drugih ne može biti ispred interesa građana Budve, zato smo koliko sjutra spremni da potpišemo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Budva i da odemo pred sud građana.

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.