Connect with us

Budva

SDT i ODT ispituju u Budvi veze političara sa kriminalcima!

Published

on

Tvrdnje Nikole Jovanovića, nosioca liste “Budva naš grad”, da se u gradu od strane kriminalaca bliskih Novoj srpskoj demokratiji (NSD) vrše zastrašivanja predstavnika građana ispituje Specijalno državno tužilaštvo, ali i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru!

Nakon javnog saopštenja u kojem je iznio navode o vezama kriminalaca sa ljudima iz NSD-a on je pozvan u Specijalno policijsko odjeljenje kako bi izinio podatke, odnosno dokaze o tim tvrdnjama. Tada je uočeno da SDT povodom dijela tih navoda već ima formiran predmet, dok je dio dokaza upućen kotorskom tužilaštvu na dalje postupanje.

“Specijalno državno tužilaštvo je, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet povodom javnih izjava Nikole Jovanovića, nosioca izborne liste “Budva naš grad”, i dalo nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da od građanina prikupe obavještenja potrebna za donošenje odluke. Nakon prikupljanja i razmatranja obavještenja građanina, ocijenjeno je da Specijalno državno tužilaštvo za određene navode već vodi izviđaj, u okviru ranije formiranih krivičnih predmeta, dok je sa dijelom obavještenja građanina upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, kao nadležno za dalje postupanje”, saopštio je za “Dan” specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Jovanović je povodom ovih navoda u SPO saslušan krajem maja. Prethodno je saopštio da se vrše zastrašivanja predstavnika političkih partija od strane kriminalnih osoba bliskih Novoj srpskoj demokratiji (NSD) da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa tom listom koju on predvodi. Tada je pozvao SDT i međunarodne partnere da hitno reaguju i spriječe maligni uticaj kriminalnih struktura u političke procese.

Atmosfera nakon održanih izbora u Budvi eskalirala je do mjere da bezbjednosno interesantna lica i lica sa kriminalnim dosijeima koja su involvirana u redove Nove srpske demokratije, pokušavaju da uspostave vlast po njihovoj mjeri i da upravljaju političkim procesima. Ovih dana vrše se zastrašivanja i prisiljavanja pojedinaca sa izbornih lista i predstavnika političkih subjekata da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa našom izbornom listom. Na taj način od strane organizovanog kriminala vrši se uticaj na političke procese i pojedince kako bi se na nasilan način formirala vlast oko nosioca liste NSD-a Mladena Mikijelja“, naveo je Jovanović tada.

Tvrdio je i da je sve ovo je poznato nadležnim organima koji su preduzeli mjere saslušanja i prikupljanja informacija i to se pokazalo nedovoljnim.

Zbog svega toga je meni lično, kao i drugim predstavnicima liste i našim aktivistima, unazad nekoliko mjeseci ugrožena bezbjednost i krajnje je vrijeme da nadležne državne institucije reaguje i eliminišu štetni uticaj kriminalnih grupa“, tvrdi Jovanović.

Budva

Tivat: U jednom danu dva puta privođen jer je vozio pijan, ide 20 dana u zatvor!

Published

on

Tivćanin A.A. (32) osuđen je 20 dana zatvora jer je u jednom danu dva puta privođen zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Kako je saopšteno iz Suda za prekršaje u Budvi, njemu je sinoć u večernjim satima kaznu izrekla dežurna sutkinja odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović, nakon što je u postupku utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,60 promila u krvi.

Uz kaznu mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova.

“Kuriozitet je da je isto lice lišeno slobode i kažnjeno novčanom kaznom istog dana u jutarnjim časovima, zbog upravljanja vozilom pod manjom koncentracijom alkohola, ali ga izrečena sankcija očigledno nije odvratila od ponovnog počinjenja prekršaja i to težeg”, saopštili su oni.

Iz Suda za prekršaje dodaju da smo svjedoci teških saobraćajnih nezgode sa fatalnim posljedicama, i ovim putem apelovali su na vozače da vozilima upravljaju na propisan način, kao i da brzinu prilagode trenutnim uslovima saobraćaja na putevima, u normalnom psihofizičkom stanju.

Nastavi Citanje

Budva

Đoković iz Budve putuje na Olimpijske igre!

Published

on

Počasni gradjanin Budve, svjetski teniski as Novak Djoković, dan prije odlaska na Olimpijske igre u Parizu, boravi u Budvi.

Na teniskim terenima na Slovenskoj plaži u popodnevnim satima je odradio trening, a nakon toga veče će provesti u Budvi u opuštenom druženju sa prijateljima u blizini Starog grada.

 

“Za Hotelsku grupu Budvanska rivijera je izuzetna čast I beskrajno zadovoljstvo što je Novak Đoković danas upravo na terenima turističkog naselja Slovenska plaža gdje obavlja trening i posljednje pripreme u susret Olimpijadi. Za Novaka Đokovića je Crna Gora njegova druga kuća i on zaista puno vremena provodi na crnogorskom primorju i zato negdje u ime svih nas mu želimo puno uspjeha i sjajne rezultate na Olimpijadi”, poručila je PR menadžerka HG Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović.

Budva je bila i biće grad koji se ne zaobilazi i za koji ga vežu privatne uspomene-vjenčanje na Svetom Stefanu , neraskidive veze sa Budvom čiji je počasni gradjanin od 28.januara 2022. godine.

Srećno i nakon Olimpijade vidimo se u Budvi.

RTV Budva/Mediabiro

Nastavi Citanje

Bar

U utorak umjereno oblačno, do 36 stepeni

Published

on

Pretežno sunčano, mjestimično uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana, lokalno usled pojačanog razvoja oblaka, kratkotrajno kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predjelima.

Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova, tokom jutra i noći ponegdje pojačan sjeveroistočni, a na krajnjem jugoistoku sredinom dana povremneo pojačan i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 27, najviša dnevna od 23 do 36 stepeni.

Prognoza za pomorce

UPOZORENJE:

Tokom noći mjestimični udari NE vjetra, 25-35 čvorova.

SINOPTIČKA SITUACIJA:

Uticaj plitkog visinskog ciklona iz Tirenskog mora, koji se premješta prema Jonskom i slabi.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:

Vjetar uglavnom W smjerova 4-14 čvorova, od sredine dana NW oko 20 čvorova. Tokom noći i jutra NE, 8-20, mjestimično sa udarima 25-35 čvorova. More 2-3. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, poslijepodne uz promjenljivu oblačnost, ponegdje je moguća prolazna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom na području Boke. Najviša dnevna temperatura vazduha od 32 do 35 stepeni.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.