Bar

Predstavnici jedne od najvećih kineskih kompanija posjetili Luku Bar

Published

on

Predstavnici jedne od najvećih kineskih kompanija ” CCECC” posjetili su danas Luku Bar. Delegaciju su na radni sastanak primili Darko Pekić, Zamjenik predsjednika Odbora direktora, Vladimir Dragovic, član Odbora direktora i Ilija Pješčić, izvršni direktor, sa najbližim saradnicima.

“CCECC” je kompanija koja je prisutna u 110 zemalja, ima značajno iskustvo u izgradnji lučkih terminala, a posljednji projekat rađen za potrebe luke, završili su u 2022.godini. Osim predstavnika kineske kompanije na sastanku je bilo prisutno i rukovodstvo srpske firme ” Elektrometal plus”, koja sa njima već ima dugogodišnju, uspješnu saradnju na realizacijii više značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Nakon predstavljanja djelatnosti obje kompanije, razmotrene su mogućnosti za saradnju, kojih je s obzirom na iskustvo i međunarodne projekte koje je do sada realizovala kompanija ” CCECC” – zaista mnogo. Oni su izrazili spremnost i za ulaganja u nastavak auto puta u Crnoj Gori, kao i za ulaganja u željezničku infrastrukturu.

Zaključeno je da će u narednom periodu, naročito ukoliko se realizuju strateški planovi na razvoju jedinstvene Luke Bar, biti otvoren prostor za ulaganja u izgradnju i razvoj kompletnog lučkog područja i lučke infrastrukture, za šta su kineske kompanije dokazano pouzdani partneri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version