Budva

Budva naš grad: Raduje dogovor sa Monteputom jer je u interesu naših građana!

Published

on

“Veoma nas je obradovala vijest koju je na Linkedinu objavila naša glavna arhitektica Jelena Lezić, da je na sastanku predstavnika Opštine Budva sa javnim preduzećem MONTEPUT, u vezi brze saobraćajnice i obilaznice oko Budve, sklopljen dogovor da će Opština zajedno sa predstavnicima građana i stručnim licima, izraditi alternativno idejno rješenje i projektni zadatak za trasu obilaznice i isti dostaviti MONTEPUT-u”, poručili su iz građanske liste “Budva naš grad”.

U reagovanju na dogovor Opštine i Monteputa o izradi alternativnog rešenja za trasu obilaznice oko Budve, navodi se da postignuti sporazum korespondira sa nedavnom porukom ali i programskim opredjeljenjem liste “Budva naš grad”.

“Politika i odluke vlasti treba da odražavaju interese i potrebe građana, jer u suprotnom dolazi do donošenja odluka koje nisu u skladu sa stvarnim potrebama zajednice”, podsjetili su iz Budva naš grad.

“U tom smislu, predstavnici Opštine koji su postigli pomenuti dogovor sa preduzećem MONTEPUT, još jednom su pokazali da nadležni za ovo pitanje u gradskoj upravi traže da se štiti prostor grada i da se čuje volja građana Budve na najvišem državnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Iz Budva naš grad dodali su da će se svim snagama truditi da, u skladu sa svim pozitivnim zakonskim praksama, ne dozvole realizaciju najavljenih projekata: Trase “brze saobraćajnice” kroz najvredniji kulturni pejzaž; Trase gasovoda kroz urbano područje i područja sa visokim turističkim potencijalom; Vjetroeletrane na Brajićima i Investicionog kupališta bez izrade Detaljnih studija lokacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version