Budva

Jovanović: Puna podrška Udruženju ribara Sveti Nikola u naporima da se Luka Budva konačno vrati građanima!

Published

on

Predsjednik SO Budva i nosilac liste Budva naš grad Nikola Jovanović podržao je Udruženje ribara Sveti Nikola u naporima da se Luka Budva konačno vrati građanima.

Puna podrška Udruženju ribara Sveti Nikola-Budva, koje okuplja osim ribara i taksi prevoznike brodićima, u naporima da se Luka Budva konačno vrati gradjanima. U potpunosti podržavam stavove koje su decenijama unazad iskazivali protiveći se privatizaciji ovog prostora i boreći se da se stavi u javnu funkciju i povjeri Opštini Budva na upravljanje. U tom smislu, neophodno je mijenjati Zakon o lukama kako bi se ovaj prostor u svim primorskim opštinama proglasio lokalnom lukom od posebnog značaja i predao lokalnim samoupravama na upravljanje. Nažalost, vlasti u Podgoricu nemaju osjećaj za lokalni značaj ni nakon promjena 2020.godine”, poručio je Jovanović.

On je dodao da se umjesto decentralizacije dobili još jaču centralizaciju jer je Vlada CG na zahtjev Morskog dobra raskinula već zaključeni ugovor da se luka ustupi Opštini Budva.

Time je dodatno pokazano da centralne vlasti nemaju osjećaj za lokalni nivo i da se Budva iz još jedne prizme posmatra kao politički plijen“, zaključio je Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version