Bar

Pješčić: Luka Bar ostvarila izuzetne poslovne rezultate u prvom polugodištu

Published

on

“Očekujemo da će Luka Bar već krajem oktobra ostvariti dva miliona tona pretovara”, kazao je izvršni direktor AD Luka Bar Ilija Pješčić na Okruglom stolu, održanom prošlog vikenda povodom Dana sindikalne organizacije u Upravnoj zgradi Luke Bar AD.

Tom prilikom Pješčić je upoznao učesnike sa izuzetnim rezultatima poslovanja koje je ovo društvo imalo u prvih šest mjeseci.

Luka je pretovarila preko milion i 300 hiljada tona, što je skoro za 100% uvećanje ’godina na godinu’. Očekujemo da već krajem oktobra ’dotaknemo’ tu magičnu cifru od dva miliona. Nažalost, i na sreću, to je za ozbiljne luke mala cifra, a za nas je velika, jer poslije restruktuiranja i podjele Luke Bar na kontejnerski i dio za pretovar rasutih tereta, nije lako dostići dva miliona tona pretovara, naročito što država nije dugo ulagala u modernizaciju luke i putnog pravca ka zaleđu. U narednom periodu očekujemo ulaganje u ljude, kojis su najvažniji resurs, a takođe i u mehanizaciju i u bolje uslove rada“, ocijenio je Pješčić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version