Connect with us

Budva

Budva: Pretresi kuća bezbjednosno interesantnih lica

Published

on

Budvanska policija izvršila je danas veliku akciju kontrole bezbjednosno interesantnih lica (BIL) na području grada.

Pretresane su kuće, stanovi, automobili u vlasništvu osoba koje su povezane sa kriminalnim aktivnostima.

Budva

Dokić: Zgranuta sam nepoštovanjem Mandića, Gafarova se uključila u predizbornu kampanju

Published

on

Kao potpredsjednica Opštine Budva i neko ko ima ovlašćenje da zastupa našu Opštinu u domaćoj i međunarodnoj javnosti, malo je reći da sam zgranuta nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva, od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića“, saopštila je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

Ona je istakla da je za posjetu predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove Budvi, koju je inicirao Mandić, obaviještena “preko društvenih mreža koje koristi JP Morsko dobro”.

Osim što je na jedan krajnje neprimjeren način pokušano da se unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice, ovim se demonstrira i stepen osionosti koji pokazuju centralne vlasti prema Budvi već duži vremenski period“, kazala je Dokić.

Poručila je da “najviše čudi što se gospođa Gafarova uključila u predizbornu kampanju, direktno se svrstavajući na jednu stranu“.

Dokić je rekla da će o tome posebno izvijestiti ambasadu Azerbejdžana i njihov diplomatski protokol, ali i partnere koji prate lokalne izbore u Budvi.

Nastavi Citanje

Budva

Demokrate predale OIK Budva izbornu listu

Published

on

Demokratska Crna Gora je, sinoć u Budvi, Opštinskoj izbornoj komisiji predala izbornu listu: ,,Ojačaj, Obnovi, Oživi- BUDVA ODLUČUJE!”.

Njen nosioci biće Đorđe Zenović i Dragana Kažanegra Stanišić.

“Listu čine prepoznate Budvanke i Budvani koji su svoj život i rad posvetili razvoju svoje lokalne uprave, a da je to prepoznato od strane građanki i građana govore i brojni potpisi podrške ovoj pobjedničkoj listi, koji su predati Opštinskoj izbornoj komisiji”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Ispred prostorija Skupštine opštine Budva, kandidatima za odbornike i građanima Budve obratio se nosilac liste Đorđe Zenović.

On je poručio da zvanično počinje kampanja koja će trajati mjesec dana.

“Već smo obavili na desetine razgovora sa našim sugrađankama i sugrađanima, njihova reakcija je odlična i neupitno ukazuje na sjajan izborni rezultat koji će nadmašiti sve prethodne!
Naš slogan je: “BUDVA ODLUČUJE” , upravo da bi time poslali poruku da se prethodnih godina o Budvi nije odlučivalo u Budvi i to njeni građani odlično znaju”, navodi on.

Zenović je dodao i da će tu praksu promijeniti, i da će se o Budvi odlučivati isključivo u Budvi i od strane ljudi koji najbolje znaju probleme grada, te da se prethodna uprava urušila kao kula od karata upravo jer su dozvolili da o interesima Budve odlučuju neformalni i formalni centri moći u Crnoj Gori i regionu!

,,Vodićemo isključivo pozitivnu kampanju, predstavljaćemo naše ideje i viziju razvoja grada, ali i naše ljude koji će biti stožer nove vlasti, koja će konačno biti stabilna 4 godine, nakon čega ćemo se moći pohvaliti sa renesansom koju smo Budvi donijeli”, kazao je on.

Nastavi Citanje

Budva

Policija: Spriječena eskalacija u Budvi, štićene ličnosti nijesu bile ugrožene i incident nema veze s njima

Published

on

Uprava policije saopštila je da je sinoć oko ponoći u jednom budvanskom lokalu došlo do tuče N.M. i M.Z, navodeći da se tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru izjasnio da se u radnjama tih osoba ne stiču elementi krivičnog djela.

Iz UP su kazali da su policijski službenici spriječili eskalaciju incidenta, te da štićene ličnosti koje su bile na terasi tog lokala nijesu bile ugrožene, kao i da incident nije povezan sa njima.

“Sinoć oko 23.25 časova, budvanska policija obaviještena je da je u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi na šetalištu u tom gradu, došlo do narušavanja javnog reda i mira, fizičkim sukobom dva lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su došli do saznanja da je između N.M. i M.Z. u unutrašnjosti lokala došlo do fizičkog sukoba”, navedeno je u saopštenju UP.

Od aktera događaja, navodi se da su prikupljena obavještenja na zapisnik, kao i od vlasnika ugostiteljskog objekta i od zaposlenih, te da je sa istim upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u odnosu na navedeni događaj, te će cijeniti postojanje vrste prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru u odnosu na pomenuta lica”, kazali su iz UP.

Iz policije su kazali da štićene ličnosti koje su se u tom trenutku nalazile na terasi ugostiteljskog objekta, a ne u unutrašnjosti gdje je izbio incident, “nijesu bile ugrožene, niti incident ima veze sa štićenim licima”.

“Policijski službenici koji su se zatekli na licu mjesta događaja preduzeli su radnje iz svojih nadležnosti i spriječili da incident eskalira”, poručuju iz policije.

Podsjećamo, za vrijeme incidenta na terasi tog lokala su sjedjeli potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.