Connect with us

Bar

Spičanović tužio Kneževića: Traži 1,000 eura zbog uvreda

Published

on

Bivši šef Kontraobaveštajne zaštite u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Drago Spičanović podnio je tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Milana Kneževića, radi naknade nematerijalne štete koju je pretrpio, kako se navodi, usljed uvreda koje mu je ovaj uputio na sjednici tog parlamentarnog tijela 28. oktobra 2022. godine.

U saopštenju na sajtu suda navodi se da je jedan od lidera Demokratskog fronta tada za njega kazao “da je najveći lažov, nesoj i fukara u Crnoj Gori, da su to teške riječi, ali istinite, te da onaj ko njega optuži da radi za srpsku i rusku službu, zaslužuje ovakav odgovor”.

Na sajtu suda piše da Spičanović smatra da je ovakvim riječima jednog poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost, povrijeđeno njegovo pravo na ličnost na najdrskiji mogući način, posebno kod činjenice što je Knežević sve to izgovorio na sjednici koja je imala veliku gledanost.

Predložio je sudu da usvoji njegov tužbeni zahtjev i obaveže Kneževića da mu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti, ugleda i časti isplati 1.000,00 sa pripadajućom zakonskom kamatom. Tužba je poslata na odgovor tuženom i biće zakazano pripremno ročište u zakonskom roku, kada se za to steknu uslovi”, piše u saopštenju koje potpisuje sutkinja/portparol Ivana Becić.

Knežević je na toj sjednici odbora za bezbjednost kazao da je, smijenjeni šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, skupa sa Spičanovićem, donio bezbjednu provjeru za sekretarku Vijeća za nacionalnu bezbjednost Jelenu Maraš, u kojoj je, kako tvrdi, konstatovano da joj se ne može odobriti pristup tajnim podacima: “Zato što u susretima sa mnom ima kontakte sa srpskom i ruskom obavještajnom službom”.

To je napisao Drago Spičanović, a ja mu sad kađžem da je najveći lažov, nesoj i fukara u Crnoj Gori. Teške su riječi, ali su istinite. Onaj ko mene bude optužio da radim za srpsku i rusku obavještajnu službu, zaslužuje ovakav i adekvatan odgovor. I sve ih pozivam, neka mi izađu na biljeg u svakom smislu”, rekao je tada šef tog skupštinskog tijela.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Mitropolit Joanikije: Danas niko ne treba da tuguje zbog grijeha jer oproštaj zasija iz groba

Published

on

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je vjernicima u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici da danas niko ne treba da tuguje zbog grijeha jer oproštaj zasija iz groba.

“Neka se niko ne boji smrti jer nas oslobodi spasova smrt, ugasi je onaj koga je ona držala”, rekao je mitropolit Joanikije u besjedi poslije Vaskršnje liturgije.

Prema njegovim riječima, danas niko ne treba da oplakuje siromaštvo jer se “javi opšte carstvo”.

“Vaskrse Hristos i padoše demoni. Vaskrse Hristos i raduju se anđeli. Vaskrse Hristos i život živuje. Vaskrse Hristos i nijednog mrtvog u grobu. Njemu slava i vlast u vjekove vjekova amin. Hristos vaskrse”, rekao je mitropolit Joanikije.

Na liturgiji u hramu u Podgorici okupio se veliki broj vjernika. Pravoslavni narod u Crnoj Gori se nakon današnje liturgije okuplja u domovima uz svečanu trpezu, na kojoj dominira crveno jaje i vaskršnji hljeb.

Običaj je da danas na stolu stoje obojena i ukrašena jaja. Ukućani i gosti se međusobno kucaju jajima, a onaj čije se razbije predaje ga onome čije je bilo jače.

Nastavi Citanje

Bar

Baranin preminuo od strujnog udara blizu Željezničke stanice!

Published

on

Baranin L. Ð. (17) poginuo je večeras u blizini glavne željezničke stanice.

Sedamnaestogodišnjak je preminuo uslijed strujnog udara.

Nastavi Citanje

Bar

Tržišna inspekcija 1. maja zatvorila devet objekata u Budvi i Baru

Published

on

Tržišna inspekcija zatvorila je juče devet objekata na crnogorskom primorju.

Irena Gigović Radusinović iz Uprave za inspekcijske poslove je kazala da je pet objekata zatvoreno u Budvi, a četiri u Baru.

“Trgovine na veliko i malo jednostavno ne smiju da posluju”, rekla je Gigović Radusinović

Ona je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazala da je počeo pojačan inspekcijski nadzor za vrijeme praznika i zbog početka predsezone.

Gigović Radusinović je rekla da je izdato i 15 prekršajnih naloga u iznosu od 8.100 eura.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopštili su ranije da svi privredni subjekti, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, ne smiju raditi 1. i 2. maj. Dodaju da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini, u dane praznika smiju raditi apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, kao i benzinske stanice.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.