Connect with us

Budva

Oboren tender za rekonstrukciju prvog sprata Doma zdravlja

Published

on

Rekonstrukcija prvog sprata Doma zdravlja investicija je vrijedna milion i 150.000 eura, Ministartvo je raspisalo tender, a prije par dana je izvršen odabir najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju. Kako su kazali iz Doma zdravlja Budva, međutim, uložena je žalba od drugoplasiranog ponuđača koja je proslijeđena komisiji, a taj sami postupak pomjerio je uvođenje izvođača za dva mjeseca.

“Mi smo nevezano od toga gledajući prizemlje budvanskog DZ, vidjeli još dva prostora za koja je odrađen idejni projekat a to su rekonstrukcija laboratorije i fizikalne terapije. Narednih mjesec dana dobićemo glavni projekat i kada to dobijemo u skladu sa glavnim projektom raspisaćemo javni poziv, i za odjeljenje fizikalne terpije i laboratorije i očekjem da do kraja ove godine budu komplet opremljene novim opremama i da se uvede izvođač za rekonstrukciju prvog sprata”, kazao je dirketor budvanskog DZ Blažo Radoman.

Kako je istakao radovi će se obavljati u unutrašnjosti Doma zdravlja Budva i to će biti definisano ugovorom izmešđ Ministarstva i najpoovljnijeg ponuđača.

“Imamo i nedostatak prostora u odnosu na broj stanovnika i turista, a svima moramo da obezbijedimo uslove za rad kako u prostornom dijelu tako i u dijelu opreme”, zaključio je Radoman.

(RTV Budva)

Budva

„Budva naš grad“ predala listu, Jovanović poručio da očekuje pobjedu!

Published

on

U zgradi nekadašnjeg Zavoda za izgradnju u Budvi večeras oko 18h predata je lista „Budva naš grad“ čije je nosilac Nikola Jovanović.

Očekujemo da ćemo biti najjača izborna lista na predstojećim izborima. Za razliku od drugih koji učestvuju na ovim izborima mi nemamo partijsku centralu u Podgorici, mi nismo obavezni da slušamo partijske šefove, služimo isključivo građanima Budve, radićemo u njihovom interesu i svaki naš dan proveden na javnim funkicijama kao i do sada biće psovećen njima“, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da izbore dočekuju sa 20 miliona eura na računi.

To su impresivni rezultati, u ovoj kampanji naš osnovni cilj biće povećanje statusa opštine Budva, jer Budva zaslužuje da konačno bude grad, a ne opština kao svaka druga, Budva je priestonica turizma i grad star 2.000 godina i zaslužuje status grada kao Podgorica i prisjetonica Cetinje“, kazao je on.

Jovanovič ističe da DPS više ne može biti izgovor za loše činjenje u prethosnih četiri godine.

Obećavali su nam veća ovlašćenja, decenztralizaciju, a dobili smo samo ono što se zove povlačenje nadležnosti i veća ovlaštenja Podgorice, iz Budve se do sada samo uzimalo, a nije se ulagalo, prekinučemo tu praksu i Budva će konačno biti uvažena onoliko koliko za Crnu Goru ona i znači, a to je 50 odsto ukupnog turističkog prometa”, ističe Jovanović.

Opširnije u videu:

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Predaja Luke Budva je izdaja građana, Morsko dobro nije imalo pravo da potpiše taj sporazum!

Published

on

Predsjednik SO Budva i nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović ocijenio je da je odluka Vlade da Javnom preduzeću Morsko dobro dodijli na upravljenje Luku Budva veoma pogrešan.

On je objasnio da je Opština Budva uradila sve što je bilo u njenoj moći da izvrši preuzimanje Luke Budva i to mirnim putem.

Tim sporazumom je definisano da će prethodni zakupac mirnim putem uz isplatu određenih novčanih sredstava koje smo odobrili na Skupštini. Posebnom odlukom je bilo predviđeno da do tog mirnog rešavanja dođe, ali se to nije desilo. Javnost obavještavam da Opština Budva nije bila u saznanju da je, prije nego što je zaključen ugovor sa Opštinom Budva, Morsko dobro obavijestilo prethodnog zakupca da nema nikakav pravni osnov da boravi na ovom prostoru i da vrši ovu djelatnost. Time je Opština dovedena u zabludu od Morskog dobra, jer je dva mjeseca nakon što je prethodni zakupac obaviješten da nema pravni osnov i da treba napusti ovaj lokalitet, zaključen ugovor a da Morsko dobro nije moglo s tim da raspolaže. Faktički, to znači da Morsko dobro nije imalo pravo da potpiše taj sporazum jer nije oslobodilo prostor od prethodnog zakupca i na taj način je dovelo Opštinu Budva u zabludu“, prokomentarisao je Jovanović.

On je kao čin najveće izdaje i prodaju lokalnih interesa ocijenio obavještenje direktora Morskog dobra Mladena Mikijelja Vladi Crne Gore da inicira poništenje sporazuma između Opštine Budva i Morskog dobra.

Ne mogu da vjerujem da se neko u Morskom dobru opredijelio za taj način, vjerovatno vođen nekim političkim interesima, izbornom kampanjom, želeći da stekne neke jeftine političke poene ili neku izbornu prednost. To je iniciralo iz Morskog dobra nedopustivi čin koji dovodi do toga da Luka Budva neće biti vraćena građanima. Nevjerovatno je da i Vlada donosi odluku protiv interesa građana Budve, protiv Udruđenja ribara, protiv brojnih građana koji evo 20 godina čekaju da se ovaj prostor preuzme samo da bi se stekao pojedini politički poen“, istakao je Jovanović.

On je dodao da posebno zabrinjava zaključak da se Luka ustupi privatnom licu.

Očigledno tu stoji stvarna namjera zbog čega je došlo do poništenja zaključka i zbog čega ovaj prostor neće biti ustupljen građanima Budve. Očigledno se vrtimo u istoj praksi da će ovim prostorom u nekom narednom periodu da upravlja neki privatni zakupac novi, a ne Morsko dobro kako čujemo u zaključku. Za interes tog privatnog lica postupaju očigledno ministri u Vladi i menadžment Morskog dobra“, objasnio je Jovanović.

Opština Budva je podnijela tužbu Upravnom sudu radi poništenja zaključka Vlade.

Takođe je podnijela zahtjev za odlaganje izvršenja tog zaključka. Ukoliko do toga ne dođe Opština Budva dolazi do mogućnosti da sudskim putem traži odlaganje izvršenja tog zaključka. Naravno, podnijeli smo zahtjev Centru za Alternativno rešavanje sporovoa gdje tražimo da se ugovor koji je Opština Budva sa Morskim dobrom zaključila ispoštuje do zadnjeg slova“, poručio je Jovanović.

On je ukazao na veliki problem zbog toga što Morsko dobro omogućilo prethodnom zakupcu Luke Budva da vršeći privrednu djelatnost na tom prostoru ubira nezakonito enromne prihode koji su trebali da pripadnu Opštini Budva i Građanima Budve.

Ta sredstva su trebala da budu uložena u revitalizaciju ovog prostora, koji vidimo na šta liči“, zaključio je Jovanović.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić: Zgranuta sam nepoštovanjem Mandića, Gafarova se uključila u predizbornu kampanju

Published

on

Kao potpredsjednica Opštine Budva i neko ko ima ovlašćenje da zastupa našu Opštinu u domaćoj i međunarodnoj javnosti, malo je reći da sam zgranuta nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva, od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića“, saopštila je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

Ona je istakla da je za posjetu predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove Budvi, koju je inicirao Mandić, obaviještena “preko društvenih mreža koje koristi JP Morsko dobro”.

Osim što je na jedan krajnje neprimjeren način pokušano da se unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice, ovim se demonstrira i stepen osionosti koji pokazuju centralne vlasti prema Budvi već duži vremenski period“, kazala je Dokić.

Poručila je da “najviše čudi što se gospođa Gafarova uključila u predizbornu kampanju, direktno se svrstavajući na jednu stranu“.

Dokić je rekla da će o tome posebno izvijestiti ambasadu Azerbejdžana i njihov diplomatski protokol, ali i partnere koji prate lokalne izbore u Budvi.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.