Connect with us

Budva

Raspisan konkurs za javni linijski prevoz putnika u opštini Budva

Published

on

Sekretarijat za komunalno stambene poslove na osnovu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika raspisuje Konkurs o dodjeli linija za obavljanje djelatnosti javnog linijskog prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Budva, bez naknade, po utvrđenom Planu linija.

Dodjela linija za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Budva dodjeljuje se na period od četiri godina.

Detaljne informacije u vezi Javnog konkursa dostupne su na zvaničnom sajtu Opštine Budva na sljedećemLINKU

Detalje iz Konkursa pogledajte u nastavku:

A. STALNE LINIJE OD 01.01. DO 31.12. GOD.:



Budva

Jovanović: Predaja Luke Budva je izdaja građana, Morsko dobro nije imalo pravo da potpiše taj sporazum!

Published

on

Predsjednik SO Budva i nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović ocijenio je da je odluka Vlade da Javnom preduzeću Morsko dobro dodijli na upravljenje Luku Budva veoma pogrešan.

On je objasnio da je Opština Budva uradila sve što je bilo u njenoj moći da izvrši preuzimanje Luke Budva i to mirnim putem.

Tim sporazumom je definisano da će prethodni zakupac mirnim putem uz isplatu određenih novčanih sredstava koje smo odobrili na Skupštini. Posebnom odlukom je bilo predviđeno da do tog mirnog rešavanja dođe, ali se to nije desilo. Javnost obavještavam da Opština Budva nije bila u saznanju da je, prije nego što je zaključen ugovor sa Opštinom Budva, Morsko dobro obavijestilo prethodnog zakupca da nema nikakav pravni osnov da boravi na ovom prostoru i da vrši ovu djelatnost. Time je Opština dovedena u zabludu od Morskog dobra, jer je dva mjeseca nakon što je prethodni zakupac obaviješten da nema pravni osnov i da treba napusti ovaj lokalitet, zaključen ugovor a da Morsko dobro nije moglo s tim da raspolaže. Faktički, to znači da Morsko dobro nije imalo pravo da potpiše taj sporazum jer nije oslobodilo prostor od prethodnog zakupca i na taj način je dovelo Opštinu Budva u zabludu“, prokomentarisao je Jovanović.

On je kao čin najveće izdaje i prodaju lokalnih interesa ocijenio obavještenje direktora Morskog dobra Mladena Mikijelja Vladi Crne Gore da inicira poništenje sporazuma između Opštine Budva i Morskog dobra.

Ne mogu da vjerujem da se neko u Morskom dobru opredijelio za taj način, vjerovatno vođen nekim političkim interesima, izbornom kampanjom, želeći da stekne neke jeftine političke poene ili neku izbornu prednost. To je iniciralo iz Morskog dobra nedopustivi čin koji dovodi do toga da Luka Budva neće biti vraćena građanima. Nevjerovatno je da i Vlada donosi odluku protiv interesa građana Budve, protiv Udruđenja ribara, protiv brojnih građana koji evo 20 godina čekaju da se ovaj prostor preuzme samo da bi se stekao pojedini politički poen“, istakao je Jovanović.

On je dodao da posebno zabrinjava zaključak da se Luka ustupi privatnom licu.

Očigledno tu stoji stvarna namjera zbog čega je došlo do poništenja zaključka i zbog čega ovaj prostor neće biti ustupljen građanima Budve. Očigledno se vrtimo u istoj praksi da će ovim prostorom u nekom narednom periodu da upravlja neki privatni zakupac novi, a ne Morsko dobro kako čujemo u zaključku. Za interes tog privatnog lica postupaju očigledno ministri u Vladi i menadžment Morskog dobra“, objasnio je Jovanović.

Opština Budva je podnijela tužbu Upravnom sudu radi poništenja zaključka Vlade.

Takođe je podnijela zahtjev za odlaganje izvršenja tog zaključka. Ukoliko do toga ne dođe Opština Budva dolazi do mogućnosti da sudskim putem traži odlaganje izvršenja tog zaključka. Naravno, podnijeli smo zahtjev Centru za Alternativno rešavanje sporovoa gdje tražimo da se ugovor koji je Opština Budva sa Morskim dobrom zaključila ispoštuje do zadnjeg slova“, poručio je Jovanović.

On je ukazao na veliki problem zbog toga što Morsko dobro omogućilo prethodnom zakupcu Luke Budva da vršeći privrednu djelatnost na tom prostoru ubira nezakonito enromne prihode koji su trebali da pripadnu Opštini Budva i Građanima Budve.

Ta sredstva su trebala da budu uložena u revitalizaciju ovog prostora, koji vidimo na šta liči“, zaključio je Jovanović.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić: Zgranuta sam nepoštovanjem Mandića, Gafarova se uključila u predizbornu kampanju

Published

on

Kao potpredsjednica Opštine Budva i neko ko ima ovlašćenje da zastupa našu Opštinu u domaćoj i međunarodnoj javnosti, malo je reći da sam zgranuta nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva, od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića“, saopštila je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

Ona je istakla da je za posjetu predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove Budvi, koju je inicirao Mandić, obaviještena “preko društvenih mreža koje koristi JP Morsko dobro”.

Osim što je na jedan krajnje neprimjeren način pokušano da se unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice, ovim se demonstrira i stepen osionosti koji pokazuju centralne vlasti prema Budvi već duži vremenski period“, kazala je Dokić.

Poručila je da “najviše čudi što se gospođa Gafarova uključila u predizbornu kampanju, direktno se svrstavajući na jednu stranu“.

Dokić je rekla da će o tome posebno izvijestiti ambasadu Azerbejdžana i njihov diplomatski protokol, ali i partnere koji prate lokalne izbore u Budvi.

Nastavi Citanje

Budva

Demokrate predale OIK Budva izbornu listu

Published

on

Demokratska Crna Gora je, sinoć u Budvi, Opštinskoj izbornoj komisiji predala izbornu listu: ,,Ojačaj, Obnovi, Oživi- BUDVA ODLUČUJE!”.

Njen nosioci biće Đorđe Zenović i Dragana Kažanegra Stanišić.

“Listu čine prepoznate Budvanke i Budvani koji su svoj život i rad posvetili razvoju svoje lokalne uprave, a da je to prepoznato od strane građanki i građana govore i brojni potpisi podrške ovoj pobjedničkoj listi, koji su predati Opštinskoj izbornoj komisiji”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Ispred prostorija Skupštine opštine Budva, kandidatima za odbornike i građanima Budve obratio se nosilac liste Đorđe Zenović.

On je poručio da zvanično počinje kampanja koja će trajati mjesec dana.

“Već smo obavili na desetine razgovora sa našim sugrađankama i sugrađanima, njihova reakcija je odlična i neupitno ukazuje na sjajan izborni rezultat koji će nadmašiti sve prethodne!
Naš slogan je: “BUDVA ODLUČUJE” , upravo da bi time poslali poruku da se prethodnih godina o Budvi nije odlučivalo u Budvi i to njeni građani odlično znaju”, navodi on.

Zenović je dodao i da će tu praksu promijeniti, i da će se o Budvi odlučivati isključivo u Budvi i od strane ljudi koji najbolje znaju probleme grada, te da se prethodna uprava urušila kao kula od karata upravo jer su dozvolili da o interesima Budve odlučuju neformalni i formalni centri moći u Crnoj Gori i regionu!

,,Vodićemo isključivo pozitivnu kampanju, predstavljaćemo naše ideje i viziju razvoja grada, ali i naše ljude koji će biti stožer nove vlasti, koja će konačno biti stabilna 4 godine, nakon čega ćemo se moći pohvaliti sa renesansom koju smo Budvi donijeli”, kazao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.