Connect with us

Budva

Jovanović: Građani će suditi po djelima, DF se nije rukovodio sujetama i politikanstvom

Published

on

Ni nakon tri nedavno održana sastanka odbornika Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore nije postignut dogovor kojim bi bila okončana kriza u gradskom parlamentu Budve, koji ne zasijeda već mjesecima zbog bojkota Demokrata i Prave. Zbog toga sve je izvjesnije da će Budva dobiti prinudnu upravu koju treba da postavi vlada, koja treba da imenuje tročlani Odbor povjerenika koji bi upravljao gradom do novih lokalnih izbora.

Iz ugla aktuelne situacije na državnom nivou, ovakav rasplet krize u Budvi prilično je neobičan, moglo bi se reći čak i bizaran, s obzirom da se dešava u gradu u kojem su subjekti parlamentarne većine formirane na osnovu rezultata na izborima 30. avgusta 2020. ostvarili najubjedljiviju izbornu pobjedu protiv stranaka bivšeg režima na lokalu (ZBCG 15 odbornika, Demokrate 6, URA 1 – DPS 10, SD 2, SDP 1). Dakle, u trenutku kada Demokrate demonstriraju zbog nepoštovanja izborne volje zahtijevajući vanredne izbore na državnom nivou, što zahtijeva i DF, u Budvi će kriza morati da rešava sve izvjesnije vanrednim izborima jer manji konstituent pobjedničkog bloka bojkotuje lokalni parlament!

Šef kabineta predsjednika Opštine Budva i funkcioner Nikola Jovanović nema dilemu kako se došlo do ove situacije i ko je odgovoran za nju.

U Budvi je na sceni parlamentarna kriza jer je od strane Demokrata izvršena namjerna blokada rada skupštine čiji odbornici ne dolaze na sjednice. Uvođenje prinudne uprave je sada već izvjesna stvar jer se duže od 6 mjeseci ne održava sjednica i istekli su svi zakonski uslovi za raspuštanje od strane Vlade. Simptomatično je da Demokratska Crna Gora zajedno sa DPSom bojkotuje sjednice ali i da su održali zajedničku “svečanu sjednicu” pred kraj godine bez prisustva DF. Očito da postoji sihronizovano djelovanje ova dva subjekta protiv DF i izborne volje građana sa kojom nikako da se pomire“, kaže Jovanović.

On ističe da je odbornički klub DF-a na vrijeme upozoravao na ovu mogućnost i ukazivao na konstantnu opstrukciju Demokrata čiji je cilj, kako kaže, bio da se političkim ultimatumom promijeni izborna volja građana.

Ovo je treća godina zaredom da se zbog njihovih političkih ucjena budžet ne usvaja na vrijeme, da su onemogućene investicije u gradu, redovno servisiranje budžetskih korisnika, da su ugroženi vitalni interesi grada. Isključivu odgovornost za uvođenje prinudne uprave imaju Demokrate koje su i nakon što je utvrđeno od strane Ministarstva javne uprave da je sada već bivši predsjednik skupštine iz njihovih redova prekršio zakon kada je blokirao rad parlamenta, nastavili da bojkotuju zasijedanja i time faktički krše zakon zarad partijskih i ličnih interesa. DF je uvijek bio jasan i nedvosmislen. Činili smo i činimo sve da skupština profunkcioniše. U tom cilju smo se i odazvali poslednjim pregovorima na poziv odbornika Demokrata iako smo znali da nisu iskreni i da su sračunati zarad jeftinih političkih poena“, dodaje Jovanović.

On podsjeća da u istoj situciju, na poziv odbornika Demokratskog fronta da se razgovara o modelu prevazilaženju krize prije par mjeseci i na zakazani sastanak tim povodom, kako navodi, ” kolege iz Demokrata se nisu udostojile ni da odgovore a kamoli da se pojave”.

Uprkos svemu, DF još jednom pruža ruku i daje mogućnost dogovoru. Pozivamo Demokrate da prekinu bojkot skupštine sa DPS-om i drugima i da odmah održimo sjednicu po hitnom postupku, odblokiramo rad parlamenta, usvojimo budžet grada kako lokalna uprava, javna preduzeća, budžetski korisnici, zaposleni u javnoj upravi, primaoci socijalnih pomoći, stipendisti, sportski subjekti i svi drugi ne bi bili taoci političkih prepucavanja i neodgovornog odnosa prema odborničkim dužnostima za koje su ih građani birali. Ukoliko se to ne desi onda je jasno da je Demokratama bliži DPS od DF i da su prihvatili njihovu platformu političkog djelovanja“, ističe Jovanović.

On je poručio da DF neće nikada pristati na ucjene i pokušaje da se izborna volja građana prekroji jer je neko nezadovoljan svojim izbornim rezultatom.

Toga smo se nagledali u prošlosti. Sigurno je da sve kritike koje su dolazile od strane Demokrata prema DF i predsjedniku opštine Marku Careviću su samo paušalne tvrdnje i izgovori da se vrši stalna opstrukcija i politička destabilizacija jer nikako ne mogu da prihvate činjenicu da je našu listu podržalo 42 odsto građana a njihovu duplo manje. DF je potpuno spreman za izbore koji su izvjesni u narednim mjesecima jer će potvrditi ispravnost našeg političkog kursa a to je rad u opštem interesu građana. Dok su se drugi rukovodili ličnim sujetama i politikanstvom mi smo vrijedno radili u interesu grada“, naglašava Jovanović.

Funkcioner DF-a podsjeća na još jedan tragikomičan detalj situacije u Budvi – kriza se dešava u trenutku kada grad ima najstabilniju finansijsku situaciju u novijoj istoriji, suficit treću godinu zaredom u budžetu!

Zbog toga smo do sada vratili 40 miliona duga i opština ne duguje niti jedan jedini cent. Zbog toga svakodnevno brinemo o arbitražnim sporovima kako opština ne bi izgubila sporove vrijedne preko 100 miliona eur iz koruptivnog posla sa WTE dok drugi prave svakodnevne opstrukcije i sitne političke zađevice”, navodi Jovanović uz opasku da vjeruje da “građani nepogrešivo dobro vrednuju djela a ne prazne priče i doskočice i da će zato nakon sledećih izbora van vlasti ostaviti one koji ih vuku u prošlost i ka DPS-u a da će povjerenje nastaviti da ukazuju onima koji rade u njihovom interesu“, prokomentarisao je Jovanović.

Ponavljam, DF je spreman na dogovor uvijek dok sa druge strane za svaku situaciju uvijek ima adekvatan odgovor. Tako će biti i ovoga puta. Krajnja poruka Demokratama je da se zakaže sjednica po hitnom postupku, da prekinu bojkot i da se usvoji budžet ili preuzimaju punu odgovornost za vanredno stanje u opštini Budva i pružanje ruke DPS koji zbog situacije na državnom nivou jedva čeka da im neko baci pojas za spasavanje“, zaključio je Jovanović.

(Glas naroda)

Bar

Rukometaši Budvanske rivijere i Mornara danas igraju za porodicu Gojković iz Nikšića

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će danas 13 maja na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.
Želimo da i na ovaj način još jednom pomognemo ljudima u nevolji i pozivamo sve ljude dobre volje da svojim darom pomognu Dijani i Lazaru. Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi – poručili su iz sportskog kolektiva RK Budvanska rivijera koji su i prošlog mjeseca takođe odigrali meč koji je bio i takmičarskog i humanitarnog karaktera i sav prihod sa utakmice uplatili su za liječenje dječaka Feđe Alkovića

Nastavi Citanje

Budva

SVI ZA PORODICU GOJKOVIĆ: Uključi se i ti u akciju Rukometnog kluba Budvanska rivijera

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će se u petak 13 aprila na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.

Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi.

Nastavi Citanje

Budva

DF Budva predao izbornu listu

Published

on

Demokratski front Budva je danas predao izbornu listu na predstojeće lokalne izbore u tom gradu. Na čelu liste se, kao što smo od ranije kazali, nalazi Milo Božović, bivši poslanik u Skiupštini Crne Gore i izvjesni budući gradonačelnik opštine Budva.

„Demokratski front Budva obavještava javnost da je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva koji su zakazani za 5.jun 2022. godine“, ističu iz ove partije.

Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović, dipl.ekonomista.

„Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast. Ono što predstavlja svakao novinu na političkoj sceni i vjerujemo ozbiljan demokratski iskorak jeste što se na našoj listi se nalazi 55 % pripadnica ljepšeg pola. Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu. Takođe vjerujemo da će naša lista biti lista sa najmlađim prosjekom godina jer smo pored postojećih kadrova šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj našeg grada i u tom smislu daju poseban doprinos da naš grad krene putem stabilnosti i razvoja“, precizirali su iz DF-a.

Nakon nosioca izborne liste DF u Budvi pod nazivom „Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“ slijede:

Nikola Jovanović,dipl.pravnik;

Mladen Mikijelj; dip.ekonomista;

Danijela Došljak, dipl.politikolog;

Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture;

Marijana Božovič, magistar informatike;

Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog;

Nikola Kralj, dipl.turizmolog;

Slađana Nedović,magistar ekon.nauka;

dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije;

Nebojša Janović, dipl.ekonomista;

Mladen Kažanegra, sportski radnik;

Milena Perović, dipl.ekonomista;

Kristina Rafailović, menadžer turizma;

Mitar Bečić, ugostitelj;

Bojana Pićan, dipl.ekonomista;

Filip Vujović, dipl.pravnik;

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.